Την πρώτη της προπόνηση στην Μάλτα, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του U19 EURO 2023, πραγματοποίησε η Εθνική Νέων, ενόψει της πρεμιέρας της στην διοργάνωση, την ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο 4η Ιουλίου, με αντίπαλο την Νορβηγία (19:00, Centenary Stadium).

Στην προπόνηση που έλαβε χώρα στο Luxol Stadium συμμετείχαν όλοι οι παίκτες που έχουν κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αναστάσιο Θέο για την τελική φάση του EURO 2023 και πρόκειται για τους: Δημήτρης Μοναστηρλής, Νικόλαος-Νέστορας Μπότης, Δημήτρης Κεραμίτσης, Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Νικόλαος Δεληγιάννης, Αλέξιος Καλογερόπουλος, Αθανάσιος Προδρομίτης, Αλέξιος Γκολφίνος, Ζήσης Τσίκος, Ευάγγελος Νικολάου, Χρήστος Σταυρόπουλος, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Δημήτρης Κωττάς, Γιώργος Κυριόπουλος, Κωνσταντίνος Γκούμας, Νικόλαος Σπυράκος, Γιάννης Αποστολάκης, Στέφανος Τζίμας, Λάμπρος Σμυρλής, Γιάννης Γκιτέρσος.

Η προπόνηση της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 (τοπική) στο Centenary Stadium του Ta’ Qali και θα είναι ανοιχτή για 15 λεπτά για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Τι ισχύει για την τελική φάση (8 ομάδες)

Συμμετέχουν η διοργανώτρια του τουρνουά Μάλτα (3-16 Ιουλίου) και οι 7 ομάδες που προκρίθηκαν από την Elite Round (Ιταλία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία και Πολωνία). Από την κλήρωση διαμορφώνονται δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων έκαστος και την πρόκριση στην ημιτελική φάση παίρνουν οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων. Δείτε και εδώ τους ομίλους και το πρόγραμμα της τελικής φάσης του EURO 2023.

1ος Όμιλος

Μάλτα
Ιταλία
Πορτογαλία
Πολωνία

2ος Όμιλος

Ελλάδα
Ισπανία
Ισλανδία
Νορβηγία