Ο Μάκης Μπελεβώνης μίλησε για τον Παναιτωλικό της νέας σεζόν, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της ομάδας στάθηκε και στους λόγους που έφεραν τον Γκάμπριελ Σούρερ στο Αγρίνιο.

 

Τον Γκάμπριελ Σούρερ ως τον νέο προπονητή παρουσίασε απόψε (5/7) ο Παναιτωλικός. Τον Αργεντινό κόουτς προλόγισε ο πρόεδρος του club Μάκης Μπελεβώνης, που παράλληλα μίλησε και για τους στόχους των «κυανοκίτρινων». «Μπαίνουμε σε καινούργια χρονιά, αφήνοντας την περασμένη πίσω, με τα καλά και τα κακά. Βρισκόμαστε πάλι στη Super League. Δεν είναι καθόλου εύκολο και αυτονόητο. Για να είμαστε για 12η χρονιά στην κατηγορία περάσαμε αρκετά. Ομάδες με μεγαλύτερη παρουσία από τον Παναιτωλικό στις μεγάλες κατηγορίες έχουν χαθεί.

Αυτό πρέπει να παλεύουμε κάθε χρονιά να πετύχουμε. Τα όνειρα και οι στόχοι μας δεν έχουν ταβάνι. Κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Με το διοικητικό συμβούλιο και τον μεγαλομέτοχο πήραμε την απόφαση να αναζητήσουμε προπονητή την ξένη αγορά. Θέλαμε προπονητή με προσωπικότητα, εμπειρία, να γνωρίζει την ελληνική κουλτούρα και το ποδόσφαιρο. Ή να καταλάβουμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό.
..

Έναν προπονητή που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο για να πετυχαίνει τα αποτελέσματα. Να αποκτήσει η ομάδα μέταλλο στα εντός έδρας παιχνίδια. Όλα αυτά τα βρήκαμε στον Γκαμπριέλ Σούρερ», σχολίασε αρχικά. Μετά στάθηκε πως ο νέος κόουτς της ομάδας την γνωρίζει ήδη πολύ καλά. «Στην κουβέντα που είχαμε είδαμε ότι γνωρίζει αρκετά για την ομάδα. Είχα την τύχη να βρεθώ δύο φορές μαζί του στην Αργεντινή. Γνώριζα τις απόψεις του. Παρακολουθούσε την ομάδα όσο μπορούσε. Κάνοντας την κουβέντα μέσω τηλεδιάσκεψης είδαμε ότι γνωρίζει την ομάδα, τις αδυναμίες, τον τρόπο που παίζει. Και ο ίδιος και ο Κάσερες έχουν περάσει από την Ελλάδα, γνωρίζουν τα καλά και τα κακά του ποδοσφαίρου μας. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση να συνεργαστούμε. Εδώ διαπιστώσαμε ότι καλώς κάναμε. Η συνεργασία κυλάει άριστα και τα πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά».

«Κανένας περιορισμός στο μπάτζετ»

Μάλιστα στο περιθώριο της παρουσίασης αναφέρθηκε για το μπάτζετ της νέας χρονιάς, από ανθρώπους του club, πως «είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που δεν έχει τεθεί κάποιος περιορισμός από πλευράς του μεγαλομετόχου, Φώτη Κωστούλα».