Ο Γκάμπριελ Σούρερ παρουσιάστηκε ως ο νέος κόουτς του Παναιτωλικού και έδωσε το «στίγμα» του για το πώς θα παρουσιαστούν τα «καναρίνια» της νέας σεζόν.

Το «στίγμα» του ως ο νέος κόουτς του Παναιτωλικού έδωσε σήμερα (5/7) ο Γκάμπριελ Σούρερ, καθώς ο Αργεντινός τεχνικός παρουσιάστηκε, μαζί με τους συνεργάτες του, ως ο καινούργιος τεχνικός των «κυανοκίτρινων». Οπου o 52χρονος στάθηκε στον παράγοντα «δουλειά» που πρέπει να γίνει, αλλά και στη φιλοσοφία που θέλει να έχει η ομάδα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον κ. Κωστούλα για την ευκαιρία να είμαι εδώ. Ηθελα πολύ να γυρίσω στην Ελλάδα να εργαστώ ως προπονητής. Και η οικογένειά μου ήθελε να επιστρέψουμε. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να είναι ευχαριστημένος και ο κόσμος του Αγρινίου. Θα δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας», σχολίασε αρχικά.

Και συνέχισε. «Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα όπως είπα. Είδα πολλά παιχνίδια της ομάδας, συζητήσαμε πολλά από αυτά. Είμαστε στην αρχή, κάναμε πέντε προπονήσεις. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα. Είδα παιχνίδια περσινά, γνωρίζω τώρα τι παίχτες έχουμε, κυρίως τα νέα παιδιά. Ακολούθως θα δούμε. Θέλουμε ομάδα δυνατή εντός και εκτός έδρας. Πέρυσι ήταν καλύτερη η ομάδα εκτός έδρας. Θα δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας. Να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο για τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τα μεταγραφικά είπε πως «ψάχνουμε και το συζητήσαμε με τον πρόεδρο, να χτίσουμε δυνατό ρόστερ. Έχουμε χρόνο, θα κάνουμε μεταγραφές και θα δουλέψουμε με τα παιδιά που έχουμε εδώ. Να βελτιωθούν όσοι είναι στο ρόστερ και όσοι έρθουν να βοηθήσουν. Με την δουλειά μας να πάμε πιο ψηλά. Είχαμε πέρυσι 53 γκολ παθητικό. Είναι πολλά. Πρέπει να λυθούν τα αμυντικά προβλήματα. Πρέπει να βάλουμε και περισσότερα γκολ. Αν το πετύχουμε σίγουρα θα είμαστε πιο ψηλά». Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «είδα πολλά παιχνίδια αλλά είμαστε ακόμα σε περίοδο γνωριμίας με κάποια παιδιά που έχουμε εδώ. Πρέπει να τους δούμε στην προπόνηση, με τον τρόπο που εμείς δουλεύουμε. Πρέπει να πάρουμε παίκτες καλύτερους από αυτούς που φύγανε. Να βοηθήσουν την ομάδα και τα νέα παιδιά που έχουμε, το μέλλον της ομάδας. Και αυτό είναι στόχος μας»

Για το «μέταλλο» που θέλει να έχουν τα «καναρίνια» είπε ότι «το πρώτο που θέλω είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Να πιστεύουμε σε αυτό που δουλεύουμε και, όπως ξέρετε αυτό γίνεται παντού, να δούμε τι ρόστερ έχουμε. Με κάποιες ομάδες δεν μπορούμε να κοντραριστούμε, δεν είμαστε στα ίδια. Αλλά πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Να είμαστε αυστηροί στη δουλειά μας και να προσέχουμε τα παιδιά που έχουμε. Πιστεύουμε πολύ στη δουλειά μας. Θέλω να είμαι δυνατός εντός έδρας, θέλει όμως χρόνο και δουλειά. Δεν χτίζεις ομάδα σε πέντε μέρες. Έχω όμως εμπιστοσύνη στη δουλειά μας και στα παιδιά που θα πάρουμε».

Ο 52χρονος στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου που όλοι τον θέλουν στο πλευρό τους. «Είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Χρειαζόμαστε την παρουσία και την στήριξή του. Να είμαστε μία ομάδα όλη. Χρειάζεται θετική ενέργεια και πιστεύουμε στη δουλειά μας. Είναι σημαντική η στήριξη. Είναι η ομάδα της πόλης. Υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για να κάνουμε πράγματα σωστά. Να είμαστε υπεύθυνοι και να δουλεύουμε».

Σε εκείνο το σημείο τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Μάκης Μπελεβώνης. «Είναι απλό το θέμα. Σωστές επιλογές ποδοσφαιριστών και δουλειά από τον προπονητή. Διοίκηση και φίλαθλοι έχουν δείξει ότι είναι κοντά. Κυρίως οι φίλαθλοι. Όταν έχεις απαιτήσεις από την ομάδα συμμετέχεις σε αυτό. Ο Κωστούλας 18 χρόνια είναι δίπλα και οικονομικά ματώνει αρκετά. Η παρουσία που ζητάμε από τον κόσμο είναι το εισιτήριό του και η παρουσία του στο γήπεδο», σχολίασε.

Μετά ο Σούρερ ρωτήθηκε για τον στόχο των «κυανοκίτρινων». «Τον στόχο του κόσμου, της εξάδας, τον έχουμε και εμείς. Θα μπορούσα να πω “ναι θα το κάνουμε”. Το θέλουμε πολύ αλλά πρέπει να χτίσουμε μία ομάδα. Θέλει χρόνο.Το σημαντικό είναι να δουλέψουμε και να κάνουμε όσο καλύτερα πράγματα γίνεται. Μπορώ να πω ότι θα είμαστε μέσα στους έξι αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Να χτίσουμε ομάδα για να πάμε προς τα εκεί. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

Οσο για το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει είπε ότι «δουλεύω σε διαφορετικά συστήματα, όχι μόνο το 4-4-2. Όταν ξεκινάμε από το μηδέν πρέπει να δούμε τα χαρακτηριστικά των παικτών. Πρέπει να δούμε τι έχουμε αλλά η ιδέα που έχουμε είναι να πάρουμε παίκτες για να παίζουμε με δύο ή τρία διαφορετικά συστήματα. Να είμαστε σαν ομάδα μία γροθιά. Δεν έχει σχέση με το σύστημα αυτό. Άλλες φορές θα παίζουμε 4-4-2, άλλες θα αλλάζουμε σύστημα. Πρέπει να έχουμε κι άλλες επιλογές. Αν ξέρουμε καλά την φιλοσοφία μας αμυντικά και επιθετικά θα αλλάζουμε συστήματα».