ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Κ.Α.Π.

Σας γνωρίζουμε τις τελευταίες τροποποιήσεις του Κ.Α.Π. οι οποίες ισχύουν από την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο.

  1. Στις κάρτες υγείας η ημερομηνία θεώρησης του ιατρού θα πρέπει να είναι είτε μηχανογραφημένη είτε με μηχανική σφραγίδα, άλλως αυτή δεν θα γίνεται δεκτή από την Ε.Π.Ο. για την έκδοση οποιασδήποτε μεταβολής ποδοσφαιριστή.
  2. Σε όλους τους αγώνες ανδρών και ακαδημιών είναι υποχρεωτική με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδος η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα και η ύπαρξη απινιδωτή. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσωπο που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού ή απινιδωτής, ο αγώνας δεν διεξάγεται και κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου.
  3. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από 9 παίκτες χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, τιμωρείται με αφαίρεση πέντε (-5) βαθμών από το πρωτάθλημα που αγωνίζεται καθώς επίσης και με -5 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί, με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από 50 έως 500 ευρώ.
  4. Στους αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα 9 ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές ομάδες ή που να έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι 4 αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες και η συμμετοχή στον αγώνα μέχρι 2 αλλοδαπών ποδοσφαιριστών καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.