Γνωστοποιήθηκε από την ΕΠΟ η προκήρυξη της Β’ Εθνικής Γυναικών για τη σεζόν 2023/2024, στο οποίο συμμετέχει και φέτος η ΑΕΚ Μεσολογγίου

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν με 39 ομάδες, που θα χωριστούν σε 4 ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής (25 Αυγούστου) και με γεωγραφικά κριτήρια, όπου είναι εφικτό. Εάν κάποια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή, δεν αντικαθίσταται και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τις υπόλοιπες που θα έχουν καταθέσει δήλωση.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις. Μετά το τέλος της 1ης φάσης (κανονική περίοδος), οι 4 πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων θα συγκροτήσουν έναν νέο όμιλο, και θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα 3 αγωνιστικών, ενός γύρου, σε ουδέτερη έδρα. Οι 3 πρώτες από τις 4 ομάδες αυτού του μίνι πρωταθλήματος θα ανέβουν στην Α’ Εθνική της σεζόν 2024-25.

Παράλληλα, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις σε κάθε έναν από τους ομίλους της κανονικής περιόδου (8 ομάδες σύνολο), θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική της σεζόν 2024-25.

Επίσης, ορίζεται ότι είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 7 αθλήτριες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες, ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιούνται έως 4 ξένες.

Η έναρξη της Β’ Εθνικής θα γίνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Η προκήρυξη ΕΔΩ

 

 

sportsup.gr