Με γκολ του Μιριτέγιο από το 8ο λεπτό, ο Αστέρας των δέκα παικτών από το 66′ – εξαιτίας αποβολής του Καρμόνα – άντεξε κόντρα στον Παναιτωλικό και έφυγε με νίκη-χρυσάφι από το Αγρίνιο (0-1).

Τρίτη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης στη φετινή Super League και πρώτη μετά από τα τέλη Σεπτέμβρη, που του δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας. Μία νίκη που ήρθε, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν (αποβολή του Καρμόνα στο 66′) και κόντρα σε έναν αντίπαλο που επίσης “καιγόταν” για βαθμούς.

Για τον Παναιτωλικό ήταν η 6η ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, που τον αφήνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με απολογισμό μόλις έξι πόντους, μετά από δέκα αγωνιστικές.

Γκολ με το… καλησπέρα ο Αστέρας, δοκάρι ο Παναιτωλικός

Πολύ καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης και μόλις στο 8ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ, έχοντας την τύχη με το μέρος του. Έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μιριτέγιο και αφού άλλαξε κατεύθυνση, κατέληξε στα δίχτυα.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Αρκάδες, που πάντως δεν επαναπαύτηκαν στο γρήγορο γκολ και μέχρι το πρώτο ημίωρο δημιούργησαν τρεις ακόμη καλές στιγμές με Κρεσπί (17’), Μπαρτόλο (21’) και Καλτσά (28’).

Η αντίδραση του Παναιτωλικού ήρθε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, όπου η αλήθεια είναι πως πατούσε πολύ καλύτερα από τον Αστέρα. Στο 39’ δε θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η ομάδα του Αγρινίου είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, αυτή τη φορά με τον Ντουάρτε, όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και μοιραία πήγε στα αποδυτήρια κυνηγώντας στο σκορ.

«Όρθιος» ο Αστέρας, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Παναιτωλικός  – όπως ήταν αναμενόμενο – κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ήταν πολύ πιο δραστήριος από τον Αστέρα, όμως είχε αρκετά θέματα στο κομμάτι της ανάπτυξης και μοιραία δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Παπαδόπουλου.

Στο 66’ τα πράγματα έγιναν πιο ευνοϊκά για την ομάδα του Αγρινίου, καθώς ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Καρμόνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη εξακολουθούσε να είναι ακίνδυνη για την εστία του Παπαδόπουλου.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 90’ με ένα σουτ του Σενγκέλια, το οποίο αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Παπαδόπουλο, όπως και μια κεφαλιά του Βοΐλη στις καθυστερήσεις, με τον Αστέρα να αντέχει στην πίεση και να φεύγει από το Αγρίνιο με τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μάλης, Ντουάρτε (84′ Βοίλης), Μλάντερ, Σίλβα, Λιάβας (84′ Μαυρίας), Μπαλτασάρα (84′ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (64′ Ντίας), Χουάνπι, Πέδρο, Ντουάρτε (64′ Σενγκέλια).

Στον πάγκο: Στάγιτς, Τσιγγάρας, Οικονόμου, Γκρατερόλ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα, Μουνάφο, Σουρλής (71′ Βαλιέντε), Κρεσπί, Καλτσάς (71′ Γκος), Μπαρτόλο (31′ Ζουγλής), Μιριτέγιο (70′ Αλβαρες).

Στον πάγκο: Σγουρής, Μάντζης, Ατιένθα, Ντιαρά, Χριστόπουλος.

Διαιτητής: Ε. Γκορτσίλας
Βοηθοί: Μ. Νιδριώτης, Α. Νταβέλας
Τέταρτος: Κ. Κατοίκος