40ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2023 / ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10ΧΛΜ ΟΠΑΠ / ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και απλούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν μαζί τρέχοντας στους δρόμους της πρωτεύουσας με τον πρώτο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο να δίνει το μήνυμα της γιορτής

Στο 10άρι των ανδρών, ο Νίκος Σταμούλης επικράτησε και «έκοψε» πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με χρόνο 31:19 o 21χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής, όσο ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου) τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 31:34 ενώ ο Τσέχος Γιάνις Μάτς τερμάτισε τρίτος με 33:41. Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης και ακολούθησε ο Μανώλης Πουρίκας (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) 32.23.

Νίκος Σταμούλης: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία από τις πιο ωραίες διοργανώσεις στη χώρα, ο κόσμος μας εμψύχωνε στον δρόμο και μας βοήθησε σε όλη τη διαδρομή. Ο επόμενος στόχος είναι ο ανώμαλος δρόμος την επόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα και για τη συνέχεια της σεζόν έχω στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ στα 5χλμ. και στα 10χλμ.»

Ο Γιώργος Σταμούλης νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ.

Γιώργος Σταμούλης: «Επιτέλους αυτό το βασανιστικό 10άρι τελείωσε, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατάφερα και τερμάτισα τα 10χλμ. εδώ. Είναι μέσα στην προετοιμασία μου, ένας «αγώνας-στόχος» αν και είμαι πολύ ντεφορμέ αυτό το διάστημα αλλά ελπίζω να επανέλθω σύντομα στον παλιό καλό Γιώργο.

Το στιπλ παραμένει ο στόχος, στιπλίστας είμαι και στιπλίστας θα παραμείνω μέχρι να αποφασίσω να κάνω κάτι μεγαλύτερο που θα είναι σίγουρα τα 10χλμ. και ο ημιμαραθώνιος και στο μακρινό μέλλον γιατί όχι και μαραθώνιος».

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για τη νίκη του Νίκου
Σταμούλη στον Αγώνα των 10χλμ στον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας.
«Συγχαρητήρια στον Νίκο για την επιτυχία του.Κάθε χρόνο καταφέρνει να πετυχαίνει ακόμη
μεγαλύτερους στόχους. Πέρυσι διακρίθηκε στον αγώνα των 5 χλμ και σήμερα κατάφερε
να κατακτήσει την πρώτη θέση στα 10χλμ. σε μια συγκλονιστική διαδρομή. Οι
προσπάθειες του Νίκου, του προπονητή Μπάμπη Ποσονίδη και του ΓΑΣ Αγρινίου
αποδίδουν καρπούς».