Την ήττα στην δυνατή έδρα του ΠΑΟΚ, γνώρισε ο Παναιτωλικός με 2-1.

Η ομάδα του Αγρινίου πάλεψε τον αγώνα, προηγήθηκε, αλλά δεν άντεξε την πίεση των γηπεδούχων δέχθηκε δυο γκολ και γνώρισε την ήττα.

 

Ο ΠΑΟΚ, με το “καλημέρα” του αγώνα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό και είχε πολύ καλή ευκαιρία με τον Σαμάτα, μόλις στο δεύτερο λεπτό, αλλά η ομάδα του Αγρινίου ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ. Αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ σε σέντρα από τα αριστερά με τον Τορεχόν στο δεύτερο δοκάρι να περιμένει τη μπάλα και κάνοντας το πλασέ, η μπάλα βρήκε στον Σάστρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ έφερε σταδιακά τον ρυθμό του αγώνα στα δικά του στάνταρ. Καλή κυκλοφορία της μπάλας εκτός περιοχής και πλαγιοκόπηση της άμυνας του Παναιτωλικού με καλές συνεργασίες, απέφεραν το γκολ της ισοφάρισης από τον Σαμάτα στο 20ο λεπτό.  Ένα πανέμορφο γκολ από τους παίκτες των γηπεδούχων που κυκλοφόρησαν τη μπάλα με μια πάσα, τον Κωνσταντέλια να μπαίνει στην περιοχή και να «πατάει» την μπάλα στον Σάστρε. Αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Σαμάτα, ο οποίος με τακουνάκι νίκησε τον Καπίνο.

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά στο 29′ με τον Σαμάτα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Οζντόεφ στην αρχή της φάσης και οι γραμές δικαίωσαν τον επόπτη. Ο “Δικέφαλος” του Βορρά “γύρισε” το ματς σε 10 λεπτά, με τον αριστοτεχνικό γκολ του Ζίβκοβιτς. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Σέρβο εξτρέμ που έκανε μια σέντρα-σουτ, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία πήρε πορεία προς την εστία και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ πέτυχε το δέκατο γκολ του στην φετινή σεζόν και αποθεώθηκε δικαιολογημένα από τους φίλους της ομάδας για το “κρέμασμα” του Καπίνο που αιφνιδιάστηκε από την τροχιά της μπάλας.

Ο Παναιτωλικός μετά την ολική ανατροπή του σκορ, παρέμεινε σε ρόλο κομπάρσου μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ο ΠΑΟΚ έδιωξε το άγχος που “φορτώθηκε” από το γκολ των φιλοξενουμένων.

Διαχείριση χρόνου και κατοχής

Tα 25 πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν χρίζουν ανάλυσης, λόγω του χαμηλού ρυθμού που είχαν οι ομάδες, Ο Παναιτωλικός προσπάθησενα απειλήσει μέχρι το 55′ με δυο αντεπιθέσεις που ανακόπηκαν, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα το τρίτο γκολ. Ο Πετράκης έκανε πρώτος δυο αλλαγές με Μαυρία και Οικονόμου, χωρίς να υπάρξει βελτίωση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ο Λουτσέσκου ακολούθησε με την χρησιμοποίηση των Μούργκ, Τόμας και Σβάμπ. Τίποτα δεν άλλαξε στην έκβαση της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ ένιωθε και έδειχνε ότι έκανε διαχείριση χρόνου και σκορ.

Ο Παναιτωλικός στα τελευταία πέντε λεπτά επιχείρησε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, χωρίς, όμως, να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ (77′ Σβάμπ), Μειτέ, Ζίβκοβιτς (90’Βεϊρίνια), Μουργκ(64′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (77Τόμας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μάλης (60′ Οικονόμου), Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας (46′ Μαυρίας), Τορεχόν, Φ. Ντουάρτε, Χατζηθεοδωρίδης (74′ Ντίας), Πέρες, Σενγκέλια, Πέδρο (74′ Ξενιτίδης).