Αναλυτικά η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής: 

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Αστέρας Μεσολογγίου στο γήπεδο της Κατοχής με τον γηπεδούχο Τρίκαρδο Κατοχής με σκορ 2-2, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, το μεσημέρι. Ο αγώνας έγινε στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας , παρουσία φίλων και των δύο ομάδων.

Ήταν ένας αγώνας αρκετά δυνατός, με τους γηπεδούχους όμως να είναι σε αρκετές περιπτώσεις πέρα των επιτρεπτών αθλητικών ορίων δυνατοί στα μαρκαρίσματα, με συνέπεια σε μία τέτοια περίπτωση να αποβληθεί ο Γατσώρης με απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω χτυπήματος εκτός φάσης στον ποδοσφαιριστή μας Καπάι. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα μας σημείωσε την πρώτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα.

Το Α’ ημίχρονο, ο Αστέρας Μεσολογγίου είχε συνεχώς την κατοχή της μπάλας, πίεσε από την αρχή τους γηπεδούχους, έλεγχε το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ. Στη πρώτη ουσιαστική και μοναδική στο ημίχρονο επίθεση των γηπεδούχων κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, ενώ ξεκίνησαν να κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα απέναντι στους παίκτες μας. Στο 28′ ο διαιτητής Λιόνας υποχρεώθηκε να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον παίκτη Γατσώρη Γ. του Τρίκαρδου Κατοχής για χτύπημα εκτός φάσης και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ο Τρίκαρδος Κατοχής αναγκάστηκε να παίξει με 10 παίκτες τον αγώνα. Συνέπεια της αποβολής ήταν η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων και η συνεχή επιθετική προσπάθεια του Αστέρα Μεσολογγίου να διασπάσει την μαζική τους άμυνα.

7′ ΓΚΟΛ για το 0-1 με σκόρερ τον Α. Κοσμά για τον Αστέρα Μεσολογγίου. Η φάση ξεκίνησε από δεξιά, σε επίθεση με τον Τριώτη, ο οποίος έβγαλε σέντρα-πάσα μες στη περιοχή στον αμαρκάριστο Κοσμάς που έπιασε απευθείας στον αέρα το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ξύστρα.

16′ ΓΚΟΛ με σκόρερ το Σεραφίγγο για το 1-1 του Τρίκαρδου Κατοχής. Σε βαθιά μπαλιά των γηπεδούχων στη περιοχή μας, ο σκόρερ αρχικά έκανε το κοντρόλ με το στήθος και με προσποίηση σούταρε δυνατά για να νικήσει τον Μ. Πανόπουλο, ισοφαρίζοντας τον αγώνα.

28′ Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γ. Γατσώρη για χτύπημα εκτός φάσης, σε μία φάση που προηγήθηκε ένα απλό φάουλ του Καπάι, επικράτησε σύρραξη, με τον παίκτη του Τρίκαρδου να δίδει μπουνιά στο πρόσωπο του νεαρού μας παίκτη, με τον διαιτητή Λιόνα να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο Β’ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στα καρέ τους, δίδοντας χώρο και κατοχή στους παίκτες μας οι οποίοι πολιόρκησαν την εστία του για να πετύχουν το γκολ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν στο 76′ με τον Καπάι να το σημειώσουν. Ήρωας του αγώνα ο νεαρός Ξύστρα για τις πολλές σωτήριες επεμβάσεις του στον αγώνα. Δυστυχώς για την ομάδα μας, λίγο πριν το τέλος του αγώνα, από ένα στημένο φάουλ δέχθηκε την ισοφάριση, χάνοντας την ευκαιρία να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Κατοχή.

76′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Καπάι, για το 1-2. Σε επίθεση μας, η μπάλα έφτασε έξω από τη περιοχή του Τρίκαρδου, η κόντρα που έγινε ευνόησε τον σκόρερ που δέχθηκε τη μπάλα μες τη περιοχή και με ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξύστρα για να βάλει μπροστά την ομάδα μας στο σκορ.

88′ ΓΚΟΛ και 2-2 με σκόρερ τον Γατσώρη Λ., ο οποίος κέρδισε τη κεφαλιά στη μικρή περιοχή του Αστέρα, σε εκτέλεση φάουλ έξω από τη περιοχή μας (πολλές οι διαμαρτυρίες μας για ανύπαρκτο φάουλ), στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μ. Πανόπουλου.

Αστέρας Μεσολογγίου: Πανόπουλος Μ., Κοσμάς, Μπαρμπαρούσης (71′ Ντελής), Σιαμήτρος Γ. (46′ Γεωργούσης),  Γερετσιάν (17′ λ.τ. Νασόπουλος,), Ρουπάκης Παπασπύρος (46′ Κ. Πανόπουλος), Μπελάλης, Σιαμήτρος Β.(64′ Ρόμπολας), Καπάι, Τριώτης,

Στον πάγκο ήταν επίσης οι Κοκώρης, Ξάνθης, Καπάιος και Σέβα

Τρίκαρδος Κατοχής: Ξύστρας, Καλέντζος, Μεταξούλης, Γατσώρης Γ.,Κούσουλας, Γατσώρης Λ., Ράπτης, Πλακίδας (68′ Κονταρής), Σεραφίγγος (94′ Μαζαράκης), Ντόμης (32′ Λουκάς) και Κοντοπάνος

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Γκάτσης, Βαλασωτήρης και Μαχαλιώτης