Ο Παναιτωλικός που βρίσκει σταδιακά τα πατήματά του έχει πάρει ως τώρα πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ από τους τρεις ακραίους του οπισθοφύλακες.

Αλλος… αέρας φυσάει εσχάτως στο Αγρίνιο, καθώς οι νίκες του Παναιτωλικού επί της Κηφισιάς και της Athens Kallithea, με 3-0 και 3-2 αντίστοιχα, έβγαλαν την ομάδα από τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα την έχρισαν φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Τα «καναρίνια» δείχνουν… σφυγμό, αποκτούν αυτοπεποίθηση και παράλληλα βλέπουν να επιστρέφουν σταδιακά παίκτες που τους έλειπαν πάρα πολύ, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Καρέλης.

Στη μέχρι στιγμής «σούμα» της σεζόν η πιο παραγωγική τους γραμμή είναι εκείνη των μπακ, καθώς οι «κυανοκίτρινοι» παίρνουν πολλά πράγματα από τους ακραίους τους παρότι ο Μιχάλης Μπακάκης, το κατά τεκμήριο βαρύ πυροβολικό της θέσης, έχει σταθεί σούπερ άτυχος. Πλέον όμως και ο 32χρονος δείχνει καλά και μετρά αντίστροφα ώστε να γυρίσει γερός στα γήπεδα, όπου ελέω της ποιότητας που τον διακατέχει όπως φυσικά και της εμπειρίας του, θα προσφέρει αρκετά.

Επειδή όμως εκείνος είναι απών και συνάμα ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης καθιερώθηκε στον άξονα, το «βάρος» του… ασβέστη στο «κυανοκίτρινο» 3-5-2 επωμίζονται οι Πέδρο Τορεχόν, Γιώργος Λιάβας και Χάρης Μαυρίας.

Οι τρεις τους μετρούν μέχρι στιγμής αθροιστικά πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ και έχουν πολλάκις συνδυαστεί μέσα στο γήπεδο, κάτι που φυσικά δεν περνά απαρατήρητο!

Για παράδειγμα το τέρμα του Αργεντινού κόντρα στην Athens Kallithea ήταν μετά από σέντρα του τελευταίου, ενώ στο ίδιο ματς ο γκολκίπερ Πάνος Βοσνιάδης απέκρουσε δύσκολα μία κεφαλιά του μετά από νέα μεταβίβαση του Μαυρία.

Συν τοις άλλοις ο Τορεχόν «φλέρταρε» με το γκολ και κόντρα στην Κηφισιά ύστερα από μεταβίβαση του Λιάβα, ενώ στο 64’ της αναμέτρησης με τον Βόλο «βρέθηκαν» οι δυο τους και έβγαλαν του Χουάνπι σε πλεονεκτική θέση βολής χωρίς όμως να το εκμεταλλευτεί.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα «καναρίνια» βγάζουν ενέργεια από τα άκρα και βρίσκουν λύσεις στο δημιουργικό και εκτελεστικό σκέλος, οι οποίες κρίνονται για λογαριασμό τους άκρως απαραίτητες ενόψει του υπόλοιπου της απαιτητικής, όπως προμηνύεται, αγωνιστικής περιόδου.

Πέδρο Σίλβα Τορεχόν

Αγώνες: 15
Γκολ: 2
Ασίστ: 4
O 26χρονος αριστερός μπακ διεκδικεί ήδη τον τίτλο του MVP των «κυανοκίτρινων» για τη φετινή σεζόν, αλλά και μία θέση μεταξύ των καλύτερων ακραίων οπισθοφυλάκων στην κατηγορία. Από τις πλέον value for money προθήκες του καλοκαιριού, ο απόφοιτος των «ακαδημιών» της Μπόκα είναι μία «επιβεβαίωση» πως στο «La Bombonera» υπάρχει… φλέβα χρυσού.

Με το απόλυτο (15χ15) των συμμετοχών ως τώρα στην περίοδο, έχει ήδη βρει δίχτυα δύο φορές καθώς άνοιξε το σκορ στην Τούμπα και ισοφάρισε την Athens Kallithea στο 3-2 των «κυανοκίτρινων» για το Κύπελλο. Στο τελευταίο ματς μάλιστα απώλεσε και την ευκαιρία του 69’.

Πρόκειται για παίκτη που παίζει όλη την πλευρά και διαθέτει πολύ καλό αριστερό, για αυτό άλλωστε μετρά και τέσσερις ασίστ καθώς «έφτιαξε» το 1-1 του Πέδρο με τον Πανσερραϊκό στη Θεσσαλονίκη, εκείνο του Βοϊλη στη Ρόδο κόντρα στον Διαγόρα, το 0-1 του Φ.Ντουάρτε στο Περιστέρι και το 2-0 του ίδιου παίκτη κόντρα στην Κηφισιά.

Ο Αργεντινός παίρνει πάρα πολλές πρωτοβουλίες, δημιούργησε ακόμη το δοκάρι του Πέδρο στο 39’ της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πέρεθ, στο 44’ της «λευκής» ισοπαλίας της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ξέχωρα από το γεγονός πως ο ίδιος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ με ένα εντυπωσιακό βον πλανέ και κόντρα στην Κηφισιά.

Γιώργος Λιάβας

Αγώνες: 14
Γκολ: 2
Γέννημα θρέμμα του Παναιτωλικού όπου και ντεμπουτάρισε σε εφηβική ηλικία, από τα τέλη Οκτωβρίου και έπειτα ο 22χρονος ξαναβρήκε τα πατήματά του. Σκόρερ στο κομβικό 2-0 επί του Βόλου, κούνησε πλεκτό και λίγες ημέρες μετά, στην ήττα (3-2) του φινάλε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Δημιουργός συνάμα και των δύο μεγάλων ευκαιριών από τους ΤορεχόνΧουάνπι που αναφερθήκαμε παραπάνω, ο νεαρός «τρέχει» πλέον μία σεζόν με άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα ελέω του πορτιέρε Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου της Κηφισιάς δεν έχει ήδη κάνει τρία τα προσωπικά του τέρματα.

Χάρης Μαυρίας

Αγώνες: 8
Γκολ: 1
Ασίστ: 1
Ο 29χρονος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και ήταν 6 Σεπτεμβρίου όταν επαναπατρίσθηκε τότε για λογαριασμό του Παναιτωλικού. Σε μία προσθήκη που ήταν κάπως εκτός προγράμματος, αφού έγινε λόγω του προβλήματος που ταλαιπωρούσε τον Μπάκακη.

Τον πρώτο καιρό στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε και για αυτό μετρά ως τώρα μόλις οκτώ συμμετοχές με τα «καναρίνια», όμως μετά την εμφάνισή του τελευταίου ημιώρου στο 3-2 επί της Athens Kallithea για το Κύπελλο όπου βρήκε δίχτυα στο 62’ και στο 88’ «έφτιαξε» το 2-2 του Τορεχόν, έχει δημιουργήσει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον Γιάννη Πετράκη.

Αλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία, που έχει, μεταξύ άλλων, φορέσει τη φανέλα και της Εθνικής μας ομάδας.