Σειρά από μέτρα για τη διαιτησία αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Η σκυτάλη περνάει στους διαιτητές για το αν θα επιστρέψουν στα γήπεδα αφού προηγουμένως συναντηθούν και με την κυβέρνηση και πάρουν τις εγγυήσεις που θέλουν. Τη συνάντηση θα ζητήσει η Ομοσπονδία.

Μεταξύ άλλων στις αποφάσεις που θα εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είναι η αύξηση των ελάχιστων προβλεπόμενων προστίμων για δυσφημιστικές δηλώσεις (με άμεση ισχύ αν το εγκρίνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ) που αυτή τη στιγμή είναι 10.000 ευρώ, η επιστροφή του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων, η νομική κάλυψη των διαιτητών και η παρουσία αστυνομικού στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά οι αποφάσεις.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα μέτρα προστασίας των διαιτητών και έλαβε τις εξής αποφάσεις.

• Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις /κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

• Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

• Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

• Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

• Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της ΟΥΕΦΑ για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

• Η ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.