Ο γνωστός Αγρινιώτης ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης που τον απολαύσαμε μέσα απο την τηλεοπτική σειρά “Το καφέ της Χαράς” στον ρόλο του “Σταύρακα”, όπως και άλλες δουλειές του στην τηλεόραση και στο θέατρο, την φετινή χρονιά αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στην ομάδα του χωριού του, την Δάφνη Μεγάλης Χώρας.

Βρήκαμε τον Γιάννη στο ΔΑΚ Αγρινίου, όπου έκανε προπόνηση με την ομάδα του, και μίλησε στην κάμερα του agrinio24.gr και στον Παντελή Χατζηστυλιανό, για την απόφασή του να “ξεκρεμάσει” τα γάντια του, καθώς έχει αγωνιστεί και παλιότερα ως τερματοφύλακας, και μας εξήγησε πως προέκυψε η ενασχόλησή του και πάλι με το ποδόσφαιρο.

Όπως μας είπε, το τελευταίο διάστημα που δεν είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα, έχει επιστρέψει στο Αγρίνιο, και βρίσκεται κοντά στην ομάδα τους χωριού του, την Δάφνη Μεγάλης Χώρας, στηρίζοντας την διοίκηση απο διάφορες θέσεις, ενώ παράλληλα προπονούνταν με την ομάδα. Ο προπονητής που ανέλαβε φέτος την Δάφνη, βλέποντας ότι μπορούσε να προσφέρει και ως ποδοσφαιριστής, του πρότεινε να δηλωθεί στο ρόστερ της ομάδας και είτε αγωνιζόμενος, είτε μέσα απο τις αποστολές της ομάδας να βοηθάει τα νέα παιδιά. Μια πρόταση που αποδέχθηκε και αγωνίστηκε ήδη βασικός τερματοφύλακας σε τρείς αγώνες, με τον πιο πρόσφατο να πιάνει και πέναλτι στα τελευταία λεπτά, κρατώντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του.

Παρόλο που η συζήτηση κινήθηκε γύρω απο το ποδόσφαιρο και την ομάδα του, στο τέλος μας είπε ότι την άνοιξη θα τον δούμε σε μια παράσταση που θα ανέβει στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, ενώ τηλεοπτικά προς το παρόν μόνο σε κάποιες διαφημίσεις που είναι στα σκαριά.

Επιμέλεια-κάμερα: Άγγελος Πολύζος