Αναλυτικά η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής: 

Νικηφόρα έκλεισε τον Α’ γύρο ο Αστέρας Μεσολογγίου καθώς επικράτησε στο Ζευγαράκι του τοπικού Α.Ο. Ζευγαρακίου με 1-3, κλείνοντας θετικά τα παιχνίδια του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, το μεσημέρι, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με βροχή και κρύο αέρα, σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για αγώνες, λασπωμένος και με χάλια χλοοτάπητα.

Μετά από ένα σερί τριών ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, η ομάδα μας επέστρεψε στις νίκες κλείνοντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, μέσα σε μία δύσκολή έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που ήταν σε ανοδική πορεία τα τελευταία παιχνίδια, αυτή του Α.Ο. Ζευγαρακίου. Η διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων θα δώσει τη δυνατότητα στο προπονητή και στους ποδοσφαιριστές να ξεκουραστούν αλλά και να προετοιμαστούν για το δύσκολο Β’ γύρο, συνάμα δε θα αναζητηθούν και κάποιοι παίκτες ώστε να ενταχθούν στο ρόστερ της ομάδας, ενισχύοντας την προσπάθεια για ακόμη καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.

Στο Α’ ημίχρονο, με τον αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει ούτως ή άλλως τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών, η ομάδα μας εμφανίστηκε αρκετά συγκεντρωμένη, έχοντας καλή συνοχή και στις τρεις γραμμές της και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο. Αμυντικά, περιόρισε αρκετά του γηπεδούχους, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, έλεγξε το κέντρο και με σουτ εκτός περιοχής κυρίως προσπάθησε να απειλήσει τους γηπεδούχους.

41′ ΓΚΟΛ και 0-1 με σκόρερ τον Ντελή για τον Αστέρα Μεσολογγίου! Ο σκόρερ έκλεψε τη μπάλα έξω από τη περιοχή των γηπεδούχων και αφού απέφυγε έναν αμυντικό έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα στη πορεία του προς το τέρμα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου, άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον τερματοφύλακα που είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Στο Β’ ημίχρονο, η χρυσή αλλαγή του προπονητή μας, Κ. Πανόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και σημείωσε δύο γκολ, σφραγίζοντας με αυτά μία σημαντική εκτός έδρας νίκη και επανέφερε την ομάδα μας στις επιτυχίες. Όλοι οι παίκτες μας παρουσίασαν το καλό πρόσωπό τους, στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του Β’ ημιχρόνου και έφυγαν με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Στη μοναδική τους ευκαιρία στο Β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι απλά μείωσαν στο σκορ. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, με την ομάδα μας να επικρατεί στο ματς-λασπομαχία του Ζευγαρακίου.

64′ ΓΚΟΛ και 0-2 για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Κ. Πανόπουλο. Μακρινή μπαλιά ακριβείας του Μπαρμπαρούση στον Πανόπουλο, αυτός μέσα στη περιοχή με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

82′ ΓΚΟΛ με σκόρερ ξανά τον Κ. Πανόπουλο για το 0-3 του Αστέρα Μεσολογγίου. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από αριστερά, ωραίος συνδυασμός των Καπάι-Τριώτη, ο τελευταίος πάσαρε στον αφύλακτο Πανόπουλο Κ., όπου στο ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το δυνατό δεξί σουτ, στέλνοντας για τρίτη φορά τη μπάλα τα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-3.

88′ ΓΚΟΛ και μείωση του σκορ για τον Α.Ο. Ζευγαρακίου στο τελικό 1-3, με σκόρερ τον Αλεξανδρή. Στην πρώτη και τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων, σε φάση που ξεκίνησε με βαθιά μπαλιά στη περιοχή μας, αδυναμία των αμυντικών έδωσε το δικαίωμα στον σκόρερ με πλασέ ,να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοκώρη.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Ασημάκης , Μπάκας και Δανιάς

Αστέρας Μεσολογγίου: Κοκώρης, Παπασπύρος (46′ Πανόπουλος Κ.), Μπαρμπαρούσης, Ξάνθης, (60′ Σιαμήτρος Γ.) Γεωργούσης, Γερετσιάν (77′ λ.τ. Μαυραγάνης), Κοσμάς, Σιαμήτρος Β. (72′ Τριώτης), Ρουπάκης, Μπελάλης και Ντελής (60′ Καπάι)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Μόγιας, Κατσαδούρης τερματοφύλακας Κ16, Αργυρόπουλος επιθετικός Κ16 και Νασιόπουλος

Α.Ο. Ζευγαρακίου : Ρόκος, Καλογεράκης, Πάγια, Καλλιακμάνης, Προβίδας, Κουλουκούρας, Παπαδόπουλος (72΄Παπουτσής), Καμζέλας, Κούστας (84΄Αλεξανδρής), Μπανάκας Σ.(49΄Παντής), Μπανάκας Ν.