Αναλυτικά η ενημέρωση του συλλόγου: 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σπάσανε το λουκέτο και Μπουκαραν στο γήπεδο για παιδικό αγώνα!!!
Μετά τον πρωινό βανδαλισμό του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της ΔΟΞΑΣ Καινουριου, από τους “νοικοκυραίους” ολονυχτίς οι εθελοντές του σωματείου μας, επιδιορθώνουν τις ασχημιες τους και προετοίμασαν, το γήπεδο, για τον σημερινό αγώνα ΔΟΞΑΣ – ΑΕΚ Αγ. Κωνσταντίνου.
Οι κανονισμοί πεδιάς δεν είναι γραμμές γυμναστικών επιδείξεων, όπως επιχείρησαν, εν κρυπτο, να φτιάξουν, στο γήπεδο παραβιάζοντας, αρχικά το λουκέτο της κεντρικής εισόδου, την υπάρχουσα τεχνογνωσία για χάραξη των επανορθωτικων γραμμών, και τους ηθικούς κανόνες, που πρέπει να διακρίνει την όποια συνεργασία, όπως την αξιοπρέπεια, και την αναγνώριση, ότι για 64 χρόνια υπάρχει, το σωματείο ΔΟΞΑ, που συνεχίζει την ιστορική κουλτούρα της τότε ΑΕΚ 1936 (καμία σχέση με τους σημερινούς αλχημιστές της ιστορίας), που απαγορεύτηκε μάλιστα η λειτουργία της. Το σημερινό γήπεδο φτιάχτηκε αποκλειστικά (δορίστηκε το οικόπεδο), για την ομάδα του χωριού μας τη ΔΟΞΑ και όχι για την κάθε παρέα και τις προσωπικές φιλοδοξίες τους. Οι νεόκοποι στο ποδόσφαιρο και στα κοινωνικά. – πολιτικά δρώμενα του Καινουριου, μη γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου μας, δεν σέβονται, όπως φαίνεται….
Σύμφωνα με τους κανονισμούς και την τεχνογνωσία, που έχει το τεχνικό επιτελείο μας, μετά την καταστροφή του χλοοτάπητα, μετά τον βανδαλισμό τους σε ακατάλληλες καιρικές συνθήκες.
Δίδεται άδεια…. τέλεσης αγώνα σε φυσικό χόρτο, το χειμώνα παραμονή του αγώνα της ΔΟΞΑΣ;
Εντούτοις, παρά ταυτα και προκειμένου το γήπεδο να είναι έτοιμο, για τον σημερινό επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος Β’ ΕΠΣΑ, αργά το απόγευμα, έως τη νύχτα έπιασε εθελοντική δουλειά, προς αποκατάσταση του,
ποιοι;
Μα φυσικά οι εραστές του ονείρου!!!
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι το κοινοτικό γυμναστήριο, εντάχθηκε το 2010, ως δημοτικό γηπεδο στο ενιαίο Δήμο Αγρινίου, χωρίς όμως να προσφέρει και τις ανάλογες υπηρεσίες του που προβλέπονται. Όλες οι υποστηρικτικές εργασίες και τα τεχνικά έργα, εκτός του πρασίνου, γίνονται (έγιναν) από τις κάθε φορά διοικήσεις της ΔΟΞΑΣ και τους συγχωριανούς χορηγούς….
Γιατί λοιπόν έσπασαν το λουκέτο της εισόδου του γηπέδου και “μπουκαραν”;
Ποιοί τους στηρίζουν; τι εκπροσωπούν οι κύριοι αυτοί στο αθλητισμό του Καινούργιου;
Δεν αρμόζει η στάση του Πόντιου Πιλάτου σε κανέναν θεσμικό φορέα. Το θέμα αυτό όταν εκδηλωθεί στο σύνολο θα έχει συνέπειες για πολλούς και σε πολλά επίπεδα. Το Καινούργιο έζησε παρόμοιες καταστάσεις και συμφιλιώθηκε αθλητικά, νέα διάσπαση δεν θα επιτραπεί, ούτε υπάρχει χώρος για κατακερματισμό του αθλητικού δυναμικού του χωριού μάλιστα με τις σημερινές οικονομικές κι αί κοινωνικές συνθήκες. Εκτός και εάν υπάρχουν και άλλες στοχεύσεις, που δεν γνωρίζουμε .
Τελικά με τσαμπουκα και τσεκούρια, θέλουν να επιβάλουν την άστοχη απόφαση του Δήμου, για χρήση του γηπέδου μας, απο μια ιδιωτική ακαδημία (που οι γονείς πληρώνουν);
Και μάλιστα για έναν παιδικό αγώνα και όχι κάποιας αγωνιστικής κατηγορίας της ΕΠΣΑ – ΕΠΟ; Γιατί δεν ήρθαν σε επαφή μαζί μας, για όποια πιθανή συνεργασία χρήσης του γηπέδου;
Προφανώς γιατί ζούνε το μύθο τους ότι: “…θα διαλύσουν τη ΔΟΞΑ…”, όπως δηλώνει ο “καραγωγευς” παράγοντας, στα social metia.
Αλήθεια μπορούν να μας πουν οι “αξιωματούχοι”, αυτού του μορφώματος, που πασχίζουν δήθεν για την “αναβάθμιση” και διάδοση του ποδοσφαίρου του Καινούριου, γιατί τα παιδιά τους τα έχουν σε ομάδες του Αγρινίου και αγωνίζονται μάλιστα απέναντι από τη ΔΟΞΑ;
Υπεροψία; αλαζονία; Άριοι – ανώτεροι; η όλα αυτά μαζί;
Υ.Γ. 1: Αυτές οι πρακτικές και οι συμπεριφορές εκτός ότι έχουν υπόβαθρο, διαμορφώνουν και ένα casus belli (κάζους μπέλι) στο Καινούργιο. Αν σήμερα (Σάββατο ), αναβλήθηκε η πρωινή απασχόληση των παιδιών, αύριο ίσως να έχουμε άλλα γεγονότα μιας και στο Καινούργιο γίνονται τελευταία πολλά περίεργα πράγματα. Υπάρχουν ενδείξεις για ερμηνείες αλλά περιμένουμε την έρευνα των διωκτικών αρχών, που έχουμε αποτανθεί.
Υ.Γ.: 2: Φεύγοντας ξεχάσανε να κλείσουν το γήπεδο – βέβαια έτσι γίνεται πάντα για όλα στο τέλος ο οικοδεσπότης φροντίζει τα του οίκου του, προφανώς αυτό τήρησαν και οι φιλοξενούμενοι του Σαββάτου, τα
άφησαν να το φροντίσει η ΔΟΞΑ(!)
ΦΩΤΌ : Επί το έργο το επιτελείο της ΔΟΞΑΣ, φαίνεται, η καταστροφή του χόρτου και η καλικατζουρα της γραμμής, που μας έβαλαν σε διπλάσια εργασία “σβήσε – φτιάξε”
Από το Γραφείο τύπου