Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 29χρονος τερματοφύλακας των Αγρινιωτών:

Για την εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ: «Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί ν’ αντεπεξέλθει απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Χθες παγώσαμε γιατί δεχθήκαμε γκολ νωρίς, δεν βοήθησε αρκετά αλλά μετά κάναμε όσα δουλέψαμε όλη τη βδομάδα. Ισορροπήσαμε μετά το 30′, είχαμε και την τύχη του πέναλτι. Στο ημίχρονο τα βάλαμε κάτω και είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα».

Για την αλλαγή εικόνας με την έλευση του Γιάννη Πετράκη: «Σίγουρα ο κ. Πετράκης μας βοήθησε να βρούμε τα πατήματά μας, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Το υλικό δεν είναι για εκεί που βρισκόμαστε, έχουμε καλούς παίκτες, έχει κάνει μεγάλη δουλειά ο κ. Γιάννης. Εμείς δουλεύουμε όλη τη βδομάδα για να κερδίσουμε, αν είχαμε καθαρό μυαλό θα μπορούσαμε χθες να βγάλουμε κάποιες φάσεις με τον Καρέλη. Και ο βαθμός απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα είναι καλοδεχούμενος».

Για τη συγκίνησή του προπονητή μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ:«Ο κ. Γιάννης ζει για το ποδόσφαιρο, ξυπνάει και κοιμάται με αυτό. Όταν βλέπει ότι αποτυπώνεται αυτό στο γήπεδο και η πίστη στους παίκτες τον δικαιώνει πίσω γι’ αυτό συγκινήθηκε και αισθάνθηκε χαρούμενος».

Για την πορεία του Παναιτωλικού: «Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, δεν τα ρίχνω στην τύχη αλλά δεν ήταν με το μέρος μας σε πολλά παιχνίδια, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο. Ελπίζω να γυρίσει το κουμπί, τώρα την Πέμπτη έχουμε έναν τελικό μέσα στα Γιάννενα, είναι και γι’ αυτούς τελικός».

Για το πρωτάθλημα και την κούρσα του τίτλου: «Παλιά πιο δύσκολα έκαναν γκέλες οι μεγάλες ομάδες, φέτος βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες μπορούν να κόψουν βαθμούς απ’ όλους. Είναι ωραίο όλες οι ομάδες να είναι κοντά, κρατάει το σασπένς και το αναβαθμίζει, τόσο για τον τίτλο όσο και για τον υποβιβασμό».

Για τις τέσσερις πρωτοπόρες ομάδες: «Αντιμετωπίσαμε και τις τέσσερις με διαφορετικό μομέντουμ, ο Παναθηναϊκός είχε την πιο καθαρή νίκη αλλά και εμείς δεν ήμασταν σε καλή φάση. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να κάνει τεράστια διαφορά, θα παλέψουν μέχρι τέλους όλες και θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για τον Μπρινιόλι και το πώς βιώνει ο τερματοφύλακας την απογοήτευση: «Είναι με διαφορά η πιο δύσκολη θέση, κρίνεσαι δυστυχώς από ένα λάθος, είναι και θέμα ψυχολογίας, μαζί με τον σέντερ φορ είναι η θέση που ο φίλαθλος καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει. Δεν δικαιούται και ο Μπρινιόλι να κάνει μία κοιλιά; Ήταν δύο χρόνια ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ευχάριστο για όλους να χάνονται βαθμούς τώρα που πάει η ομάδα για πρωτάθλημα. Όταν ξέρεις όμως ότι έχεις κάτι καλό πρέπει να το στηρίξεις. Αν ο Νόιερ ήταν Έλληνας θα έκανε καριέρα δύο χρόνια, όχι παραπάνω. Τερματοφύλακας νεαρός στην Ελλάδα δεν θα σταθεί ποτέ γιατί δεν υπάρχει πίστωση χρόνου, δεν αντέχουν να κάνει το λάθος, είναι διαφορετικό από αυτό που έχω ζήσει στη Γερμανία. Γνωρίζουν πως αν έχουν κάτι καλό, θα το στηρίξουν μέχρι τέλους. Έκανα ντεμπούτο 17 χρονών, σε άλλο Παναθηναϊκό τότε βέβαια. Στηρίχθηκα, θα μπορούσα και παραπάνω. Στον Ολυμπιακό δεν υπήρξε ίδια στήριξη στα λάθη. Δεν θα δεις ποτέ σε ελληνική ομάδα, Έλληνα τερματοφύλακα να σταθεί μικρός».

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει έναν επαγγελματία το γεγονός πως συζητά για το συμβόλαιό του: «Είναι μία ερώτηση διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο. Όταν φτάνεις ν’ ανανεώσεις και οι δύο πλευρές είναι ευχαριστημένες, νομίζω είναι ευχάριστο σημείο, είσαι χαλαρός και όχι πιο πιεσμένος. Εγώ όσες φορές έφτασα στο σημείο της ανανέωσης ήταν μία ευχάριστη στιγμή για μένα και την ομάδα».

Για το αν στοχεύει να πάει ξανά σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου: «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι μπορώ να προσφέρω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό. Πρωταρχικός στόχος είναι να βρω την ηρεμία μου. Ήμουν έξι χρόνια στο εξωτερικό, κέρδισα πολλά, είμαι περήφανος που ήμουν στη Γερμανία. Δύσκολα επιλέγουν τερματοφύλακα εκτός του μπλοκ εκεί. Νομίζω θα βρούμε τα πατήματά μας στον Παναιτωλικό, δεν θέλω να κοιτάζω τόσο μπροστά».

Για την εμπιστοσύνη του ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Κοτάρσκι: «Ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει πράξη στο 100% σε όλους τους παίκτες και δικαιώνεται. Δεν έχει ανάγκη η ομάδα, αυτό είναι ένα λογικό πλάνο που δεν το κάνουμε στην Ελλάδα. Η Κοπεγχάγη βρίσκεται στους ”16” του CHL με το μισό μπάτζετ από ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε έναν μικρό τερματοφύλακα, θα σου κάνει ένα λάθος αλλά ξέρεις ότι θα προσφέρει άλλα δέκα».