Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων – Περιχώρων παρασκεύασε το παραδοσιακό γλυκό έδεσμα της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία δημαρχείου στο Περιστέρι με ποσότητες υλικών που… ζαλίζουν. 

Μία βασιλόπιτα γίγας ετοιμάσαν δεκάδες αρτοποιοί μαζί με τον δήμο Περιστερίου για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους, λίγες μέρες νωρίτερα και για άλλη μία φορά έσπασαν κάθε ρεκόρ, σε μία πρωτοβουλία που κρατάει αρκετά χρόνια στην πόλη της δυτικής Αττικής.

Η βασιλόπιτα ζύγιζε 9 τόνους, τα οποία αντιστοιχούν σε 65.000 κομμάτια που μοιράστηκαν στον κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία Δημαρχείου την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Περισσότερα από 300 φλουριά με τα αντίστοιχα δώρα έδωσαν χαρά σε όσους τυχερούς τα βρήκαν μέσα στο κομμάτι τους.

4084933.jpgΟ δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσαλίκης μπροστά στην μεγαλύτερη βασιλόπιτα / InTimeInTime

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων – Περιχώρων παρασκεύασε το παραδοσιακό γλυκό έδεσμα της Πρωτοχρονιάς με ποσότητες υλικών που… ζαλίζουν.

Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν:

5.500 κιλά αλεύρι

1.700 κιλά ηλιέλαιο

500 κιλά ζάχαρη

520 κιλά άχνη

5.000 αυγά

30 κιλά πορτοκάλι ξύσμα

75 κιλά κονιάκ

70 κιλά κανέλλα τριμμένη