Η ενημέρωση του  Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής:

Ανώτερος από τον Ατρόμητο Αντιρρίου ο Αστέρας Μεσολογγίου επικράτησε με 4-1, για τη πρώτη αγωνιστική (12η αγωνιστική) του β’ γύρου του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Ο αγώνας διεξήχθη σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, το μεσημέρι, στο Δημοτικό γήπεδο Αιτωλικού, παρουσία φίλων και των δύο ομάδων, με καλές καιρικές συνθήκες.

Όπως έκλεισε με νίκη το 2023, έτσι ξεκίνησε και το 2024 ο Αστέρας Μεσολογγίου, πετυχαίνοντας άνετη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο Αντιρρίου, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από το Α’ ημίχρονο, πετυχαίνοντας τρία γκολ και με κυριαρχικό παιχνίδι δεν έδωσε δικαιώματα στη φιλοξενούμενη ομάδα του Αντιρρίου. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι είχε διαδικαστικό κυρίως χαρακτήρα, με τους παίκτες να παίζουν ελεύθερα και χωρίς σκοπιμότητες, κάνοντας εύκολο το έργο των διαιτητών.

Στο Α’ ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, ο Αστέρας Μεσολογγίου. Παρόλο που απουσίαζαν οι Γερετσιάν και Μπελλάλης με προβλήματα τραυματισμού, οι παίκτες μας μπήκαν από την αρχή του αγώνα με αποφασιστικότητα και κυνήγησαν το γκολ, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και τελικά κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0 πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

8′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Μεσολογγίου, 1-0 με σκόρερ τον Σιαμήτρο Γ. Από δεξιά ξεκίνησε η φάση, όταν σε σέντρα-σουτ του Σιαμήτρου Β., απέκρουσε μεν ο Καραδήμας αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην επιστροφή του μες τη περιοχή, ο Σιαμήτρος Γ. έπιασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου.

16′ ΓΚΟΛ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρμπαρούση για το 2-0 του Αστέρα Μεσολογγίου. Ο Σιαμήτρος Β., μες τη περιοχή, διεκδίκησε τη μπάλα με κεφαλιά, κέρδισε τη μπάλα αλλά το άτσαλο μαρκάρισμα του Ράπτη, τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Γκιάφη να δείχνει αμέσως την εσχάτη των ποινών.

37′ ΓΚΟΛ και 3-0 με σκόρερ τον Κοσμά για τον Αστέρα Μεσολογγίου. Σε κόρνερ από δεξιά, ο Μπαρμπαρούσης έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και μόνος ο σκόρερ έπιασε τη κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στη ανυπεράσπιστη εστία του Ατρομήτου.

Στο Β’ ημίχρονο, ο Αστέρας Μεσολογγίου κατέβασε λίγο το ρυθμό του, παίχτηκε πιο ελεύθερο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, μη έχοντας να χάσουν κάτι περισσότερο, μείωσαν μεν στο σκορ σε 3-1 αλλά το παρθενικό γκολ του νεαρού Γιαννόπουλου με τα χρώματα του Αστέρα Μεσολογγίου σφράγισε τη νίκη και το τελικό σκορ του αγώνα, το οποίο κρίνεται δίκαιο.

54′ Πρώτη καλή φάση για τον Αστέρα στο β’ ημίχρονο, ο Σιαμήτρος Β. έκλεψε τη μπάλα έξω από τη περιοχή του Αντιρρίου, τροφοδότησε τον Ντελή, που μέσα από τη περιοχή έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καραδήμα.

61′ Καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο Αντιρρίου, σε φάουλ από δεξιά και έξω από τη περιοχή, εκτελέστηκε με σέντρα , σε αναμπομπούλα μες τη περιοχή του Αστέρα, η μπάλα έφτασε στον Ευθυμιόπουλο , έκανε το πλασέ αλλά προ του τέρματος ο Ρουπάκης έδιωξε σε κόρνερ.

62′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο Αντιρρίου να σημειώσει γκολ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Πετσίνη, μόνος απέναντι στον Κοκώρη, πλάσαρε αλλά ενστικτωδώς ο Κοκώρης απέκρουσε αρχικά και ο Σιαμήτρος Γ. απομάκρυνε τον κίνδυνο μακριά.

69′ ΓΚΟΛ και μείωση του σκορ για τους φιλοξενούμενους σε 3-1 με σκόρερ τον Ευθυμιόπουλο. Η φάση ξεκίνησε από αριστερά, ο σκόρερ συνδυάστηκε με τον Κατσίκα, μες τη περιοχή του Αστέρα Μεσολογγίου, πλάγια μεν, έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Αστέρα και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Κοκώρη.

70′ Δυνατό σουτ του Μαυραγάνη έξω από τη περιοχή του Ατρόμητου Αντιρρίου, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του

73′ Νέα καλή ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν ο συνδυασμός Μαυραγάνη, Ρουπάκη έξω από τη περιοχή του Ατρομήτου, ο τελευταίος τροφοδότησε στον Χριστοδουλάτο μες τη περιοχή, αυτός έπιασε σουτ αλλά με τα ακροδάχτυλα ο Καραδήμας έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

77′ Εξαιρετική ευκαιρία για τον Αστέρα να πετύχει το τέταρτο γκολ, όταν σε διαρκή επίθεση μες τη περιοχή του Ατρομήτου, ο Ρουπάκης με έξυπνο τακουνάκι, έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Ντελή, ο οποίος απέναντι από τον Καραδήμα , λίγο πλάγια πλάσαρε άστοχα, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αντιρρίου.

79′ Επικίνδυνο φάουλ για τον Ατρόμητο Αντιρρίου, εκτελέστηκε από το Ψυχογιό απευθείας, με τον Κοκώρη σε ετοιμότητα με εκτίναξη να αποκρούει αρχικά και στην επαναφορά ο Ευθυμιόπουλος δεν μπόρεσε να πλασάρει, άουτ η μπάλα.

86′ Ευκαιρία ξανά για τον Αστέρα Μεσολογγίου, με τον Χριστοδουλάτο μες τη περιοχή και απέναντι από τον τερματοφύλακα, έπιασε το αριστερό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, άουτ.

90′ ΓΚΟΛ και 4-1 για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Γιαννόπουλο. Η φάση ξεκίνησε από αριστερά, ο σκόρερ με ατομική προσπάθεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε μες τη περιοχή των φιλοξενούμενων και απέναντι στον Καραδήμα πλάσαρε εύστοχα για το τελικό σκορ του αγώνα.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Γκιάφης, Κόκμοτος και Πατρόπουλος.

Αστέρας Μεσολογγίου: Κοκώρης, Κοσμάς, Μπαρμπαρούσης (55′ Μαυραγάνης) , Νασόπουλος (  20′ λ.τ. Καπάι -71′ Γιαννόπουλος)), Γεωργούσης, Ρουπάκης, Σιαμήτρος Γ., Παπασπύρος (71′ Σέφα), Σιαμήτρος Β. (71′ Χριστοδουλάτος), Ντελής, Ξάνθης.

Στον πάγκο ήταν επίσης οι:Κατσαδούρης, Μπελλάλης, Γερετσιάν, Τριώτης

Ατρόμητος Αντιρρίου: Καραδήμας, Χαραλαμπόπουλος, Κάκκος (65′ Ψυχογιός), Ράπτης, Παναγιωτόπουλος, Ταμπάκης (46′ Πετσίνης), Δημαράς, Ρουμπάτης (46′ Μιχαλόπουλος), Μπούζας ( 65′ Μανιάτης), Ευθυμιόπουλος, Κατσίκας.

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Χασαπόπουλος, Κοκκόνης και Ζαχαρόπουλος