ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ- kalyvia.gr

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο ΠΑΟ Καλυβίων κέρδισε σήμερα Κυριακή (28/01) στο γήπεδό του, την αξιόμαχη Α.Ε. Αλυζίας με σκορ 3-0. Οι Καλυβιώτες παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους για να πάρουν κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο.

Οι παίκτες του ΠΑΟ Καλυβίων ευτύχησαν στο 1ο λεπτό του κάθε ημιχρόνου να σκοράρουν και να πάρουν προβάδισμα, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους, είχαν ακόμη τουλάχιστον 2-3 ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ και τελικά με ένα “γκολ – ποίημα” του βετεράνου Π. Καρύμπα, πήραν τη νίκη και τους βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Α.Ε. Αλυζίας, πάρα το αρχικό “σοκ” οι παίκτες της ανέβασαν στη συνέχεια του α΄μέρους,την απόδοσή τους, έφθασαν μάλιστα κοντά στην “πηγή” για να πετύχουν κάποιο γκολ με 1-2  σημαντικές επιθετικές προσπάθειες, όμως ο τερματοφύλακας Κ. Ζώης με τις καίριες επεμβάσεις του κατάφερε να περιορίσει τους κινδύνους για την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία 20 περίπου λεπτά της αναμέτρησης είχαν τον έλεγχο του κέντρου, αλλά δεν δημιούργησαν ουσιαστικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το σκηνικό.

Φάσεις και γκολ

2΄ ΓΚΟΛ: Πρώτη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων από δεξιά με το Ν. Μιγδάκη, η παράλληλη σέντρα που έκανε βρήκε μέσα στην περιοχή τον Χετάϊ, ο οποίος από πολύ κοντά πλάσαρε τον τερματοφύλακα Σακουφάκη, κάνοντας το 1-0.

Μετά από κόρνερ, η μπάλα έφθασε στον Τασούλη, ο οποίος με ωραία μεταβίβαση βρήκε το Χετάϊ εντός μικρής περιοχής, όμως η κοντινή κεφαλιά που έκανε, αποκρούστηκε από τους αμυντικούς.

 Ατομική ενέργεια του Ταμπάκη από δεξιά, παρά την πίεση που δέχτηκε από δυο αμυντικούς, κατάφερε να σουτάρει με τη μπάλα να περνά αρκετά έξω.

17΄ Πολύ καλή επιθετική ενέργεια με τον Καραλή από αριστερά, τροφοδότησε τον Χετάϊ ο οποίος με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Μυγδάκη, το σουτ που επιχείρησε βγήκε εκτός στόχου.

20΄Ο Παπανικόλας για τους φιλοξενούμενους, πραγματοποίησε σέντρα από δεξιά, με τον Ταμπάκη να κάνει κεφαλιά, όμως η μπάλα βγήκε άουτ.

25΄Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους παίκτες της Αλυζίας, αρχικά δυνατό σουτ του Κατσαούνη απέκρουσε προσωρινά ο Ζώης, με τον Γεωργαλή να μπαίνει στη φάση και να σουτάρει, όμως και πάλι ο Ζώης δήλωσε παρών και απέκρουσε σωτήρια, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

27΄Επιθετική ενέργεια και επέλαση από δεξιά του Αλεξόπουλου, τροφοδότησε με πολύ καλή σέντρα μέσα στην περιοχή τον Χετάϊ, η κεφαλιά που έκανε όμως ήταν άστοχη.

30΄ Σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν από δεξιά υποδέχτηκε μακρινή σέντρα ο Αποστολάκης και πλάγια της μικρής περιοχής σούταρε δυνατά προς την αντίπαλη εστία, όμως ξανά ο Ζώης απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

34΄Αμυντικό λάθος από τον Σαγάνα, ο οποίος με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα προς τον τερματοφύλακά του, ο Ταμπάκης με την ταχύτητά του βρέθηκε στον κενό χώρο, θέλοντας να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία, όμως προ του κινδύνου πρόλαβε για μια ακόμη φορά ο Ζώης να “τσιμπήσει” και στη συνέχεια να μπλοκάρει την μπάλα.

37΄ Κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, καλή αλλά άστοχη κεφαλιά στην εξέλιξη της φάσης, από τον Κεραμιδά.

47΄ΓΚΟΛ: Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Τασούλης τροφοδότησε γρήγορα τον Κονδύλη, ο οποίος με επέλαση από αριστερά πραγματοποίησε ωραίο σουτ, προλαβαίνοντας και την έξοδο του τερματοφύλακα Σακουφάκη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα, κάνοντας με αυτό τον τρόπο το 2-0 για την ομάδα του.

55΄ Σουτ του Γεωργαλή, η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία.

57΄Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Καλυβιώτες, με τον Τασούλη μετά από ωραία ενέργεια να τροφοδοτεί τον Χετάϊ, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να πλασάρει προς την εστία, όμως απέκρουσε προσωρινά ο Σακουφάκης, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ξανά ο Χετάϊ από πλάγια αριστερά, σούταρε όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να απομακρύνουν κατόπιν οι αμυντικοί.

70΄Ο νεοεισελθών Π. Καρύμπας από δεξιά και πλάγια της περιοχής πραγματοποίησε ψηλοκρεμαστό σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω, δίπλα από τη συμβολή των δοκών.

73΄ Καλό σουτ από τον Κεραμιδά, η μπάλα πέρασε αρκετά έξω.

80΄ΓΚΟΛ: Αριστοτεχνικό σουτ από τον “μέτρ” του είδους, Π. Καρύμπα, έξω από την περιοχή και πλάγια δεξιά, η μπάλα αιφνιδίασε αμυντικούς και τερματοφύλακα και κατέληξε στο βάθος της εστίας, για το 3-0.

85΄ Σουτ του Λυγκώνη, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Τάκος, Μπάκας και Καζανάς.

ΠΑΟ Καλυβίων (Ανδρέας Κονδύλης):

Κ. Ζώης, Κ. Αλεξόπουλος, Γ. Καραλής, Α. Πολίτης, Ι. Σαγάνας, Χ. Ζαχαράτος, Σ. Χετάι (63΄Π. Καρύμπας), Ν. Μυγδάκης (Σ. Ζαπαντιώτης), Χ. Κονδύλης, Σ. Τασούλης, Δ. Αναστασίου (75΄ Γ. Αναστασίου).

Α.Ε. Αλυζίας (Σπύρος Καϋμενάκης):

Β. Σακουφάκης, Σ. Κατσαούνης, Ι. Παπανικόλας, Θ. Φραγκογιάννης (79΄Β. Λυγκώνης), Κ. Καϋμενάκης, Β. Γεωργαλής, Α. Αποστολάκης, Β. Δρακάς (13΄ Ευθ. Γεωργαλής – 85΄Χ. Παβέλης), Κ.Ταμπάκης, Α. Γεωργαλής, Π. Κεραμίδας.