Ιστορία στο ποδόσφαιρο της Αλβανίας κατάφερε να γράψει η Ιλκνούρ Ακτάς, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα προπονητής αναλαμβάνοντας την Σκουμπίνι της δεύτερης κατηγορίας.

Η εκρηκτική Ιλκνούρ Ακτάς αναλαμβάνει τα ηνία της αλβανικής Σκουμπίνι! Μετά την απομάκρυνση του Βλάντιμιρ Ντζόνι από τον πάγκο, η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας αποφάσισε να προβεί σε ριζικές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, επιλέγοντας την Ακτάς.

Η 47χρονη βρισκόταν στις ακαδημίες του κλαμπ προτού προβιβαστεί ως πρώτη προπονητής, ούσα η πρώτη γυναίκα που το καταφέρνει στο αλβανικό ποδόσφαιρο!

Σύμφωνα πάντως με τις σχετικές ανακοινώσεις, ο ρόλος της ως επικεφαλής στο τεχνικό επιτελείο είναι προσωρινός, μιας και στην Σκουμπίνι έχουν ξεκινήσει ήδη τις σχετικές διεργασίες για την εύρεση ενός άλλου προπονητή.

«Οι ιθύνοντες της Σκουμπίνι ανακοινώνουν ότι διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον προπονητή Vladimir Gjoni, ευχαριστώντας τον για τον χρόνο που διέθετε στην ομάδα και του εύχονται καλή επιτυχία στην επόμενη δουλειά του. Μέχρι τον ορισμό νέου προπονητή, η διαχείριση του πάγκου θα ανατεθεί στην Τουρκάλα τεχνικό, Ιλκνούρ Ακτάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας.

Τη φετινή περίοδο η Σκουμπίνι βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο δεύτερο γκρουπ της δεύτερης κατηγορίας στην Αλβανία , επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πογκραντέτσι.