Η νίκη της Τουρκίας επί των ΗΠΑ με 3-2 έστειλε στα… ουράνια του Τούρκους φιλάθλους, όμως μία σκηνή πανηγυρισμού που προβλήθηκε σε αργή κίνηση από το TRT Spor σήκωσε… θύελλα αντιδράσεων, αναγκάζοντας το κανάλι να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση μετά από κυβερνητική απαίτηση στην Τουρκία.

Η Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών της Τουρκίας έπαιξε εναντίον της διοργανώτριας ομάδας στο Τέξας, στον τελευταίο αγώνα του αγώνα του FIVB Nations League.

Νικώντας τις ΗΠΑ με 3-2 (21-25, 25-20, 25-21, 12-25, 15-12), οι Τουρκάλες, επονομαζόμενες και σαν «Sultans of the Net», ολοκλήρωσαν αήττητες τη δεύτερη φάση του Nations League. Έτσι, διατηρήθηκαν πρώτες στην παγκόσμια κατάταξη.

Χαμός στην Τουρκία για πλάνο του TRT Spor με όμορφη Τουρκάλα στις ΗΠΑ

Ο πανηγυρισμός όμως μιας γυναίκας με την σημαία της Τουρκίας χαρακτηρίστηκε ως «ανεπιθύμητη εικόνα», λόγω αντιδράσεων των Τούρκων τηλεθεατών.

«Θα θέλαμε να γνωρίζει το κοινό ότι τα γυρίσματα και η σκηνοθεσία του αγώνα πραγματοποιήθηκαν από τον οικοδεσπότη, τον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Το TRT Spor και όλα τα κανάλια μετάδοσης που μετέδωσαν τον αγώνα αναμετέδιδαν τις εικόνες από τον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην οθόνη. Αυτή η εικόνα, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με την πολιτική εκπομπής μας, μεταδόθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό των ΗΠΑ».

«Το TRT, με τον τίτλο και την ευθύνη του ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τουρκίας, θα συνεχίσει να είναι ένθερμος υποστηρικτής του τουρκικού αθλητισμού».

Η νεαρή Τουρκάλα, που με τον πανηγυρισμό της προκάλεσε… χαμό και ανάγκασε την τουρκική κυβέρνηση να παρέμβει, ονομάζεται Ναζ και ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.