Ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό και τη νέα αγωνιστική περίοδο και από τον οποίο περιμένει λύσεις δεδομένης και της εμπειρίας του ο Γιάννης Πετράκης, είναι ο Μιχάλης Μπακάκης.

Ο 33χρονος δεξιός μπακ έχει μπροστά του την τρίτη και τελευταία χρονιά της δεύτερης θητείας του στην ομάδα του Αγρινίου. Αυτή που έχει κάθε λόγο να θέλει να είναι πολύ διαφορετική από τις δύο πρώτες.

Και τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά η τύχη να μην του γυρίσει την πλάτη. Αυτό συνέβη με αποκορύφωμα την πρώτη του χρονιά της επιστροφής του στον Παναιτωλικό όταν είχε υποστεί ρήξη χιαστού. Ήταν ανήμερα του Αγίου Νικολάου (6/12/22) όταν και το πόδι του στα πρώτα λεπτά του φιλικού με την Άντερλεχτ κόλλησε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μπακάκης έχασε το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 στην επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια από την ΑΕΚ, με τον Γιάννη Αναστασίου να μπόρεσε να τον χρησιμοποιήσει μόλις 5 φορές μέχρι εκείνο το σημείο. Ευχή του ήταν όλα να είναι διαφορετικά στη χρονιά που θα ακολουθούσε αλλά οι ατυχίες δεν λείψανε και πάλι με αποτέλεσμα όπως αποδείχτηκε να μην μπορέσει να έχει τον χρόνο που ήθελε.

Τόσο υπό τις οδηγίες του Γκάμπριελ Σούρερ όσο και του Γιάννη Πετράκη ο Μπακάκης αγωνίστηκε συνολικά σε 6 παιχνίδια της Stoiximan Super League ως αλλαγή (σ.σ. σε 1 με τον Αργεντινό τεχνικό και σε 5 με τον διάδοχό του) στο δρόμο της εξασφάλισης της παραμονής και σε 3 παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στον δρόμο μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Ωστόσο είχε σημαντικό ρόλο με την εμπειρία του μέσα στα αποδυτήρια στις δύσκολες στιγμές που βίωσε η ομάδα του Αγρινίου.

Πλέον τόσο ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός του Παναιτωλικού όσο και ο έμπειρος δεξιός μπακ αισιοδοξούν όλα να είναι διαφορετικά. Να είναι πολύ καλύτερα. Χωρίς ατυχίες και με αυξημένο χρόνο συμμετοχής. Σε μία θέση που θα κληθεί ειδικά αν πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Λιάβας μαζί με τον Χάρη Μαυρία. Για αυτό εξάλλου και δεν φαίνεται να υπάρχει η οποιαδήποτε σκέψη απόκτησης άλλου δεξιού οπισθοφύλακα.