Ο Παναιτωλικός πήρε αυτό που ήθελε στο Αγρίνιο απέναντι στην ΑΕΛ, καθώς το τελικό 1-1 του χάρισε τον πολύτιμο βαθμό της παραμονής στη Super League, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των play out. Σε ένα δυνατό και ανοιχτό παιχνίδι, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν ευκαιρίες και πίεσαν την ΑΕΛ, η οποία όμως έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
Η ομάδα της Λάρισας, που «καιγόταν» για τη νίκη ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της στη μάχη της βαθμολογίας, κατάφερε να προηγηθεί στο 58’ με τον Τούπτα, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναιτωλικού. Το γκολ αυτό έβαλε πίεση στους γηπεδούχους, όμως οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν σταμάτησαν να ψάχνουν την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Η λύτρωση ήρθε στο 95’, όταν ο Σατσιάς έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και ο Γκαρσία με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα στο Αγρίνιο, καθώς εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Ο Παναιτωλικός μπορεί να μην πήρε τη νίκη, όμως πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν, δείχνοντας χαρακτήρα μέχρι το τέλος, απέναντι σε μια ΑΕΛ που πάλεψε με πάθος για το «τρίποντο» αλλά δεν άντεξε στην πίεση των τελευταίων λεπτών.
Διαιτητής; Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Οι συνθέσεις
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-2-3-1): Κουτσερένκο, Μαυρίας (69’ Σατσιάς), Κόγιτς, Σιέλης, Μανρίκε, Μπουχαλάκης, Εστεμπάν, Ματσάν, Ρόσα, Λομπάτο (68’ Σμυρλής), Μπάτζι (68’ Γκαρσια)
ΑΕΛ (4-2-3-1): Βενετικίδης, Παπαγεωργίου, Μασόν (78’ Φεριγκρά), Μπατουμπινσικά, Ρόσιτς, Ναόρ, Πέρες (46’ Όλαφσον), Ατανάσοφ, Πασάς (63’ Γκαράτε), Σαγκάλ (78’ Χατζηστραβός), Τούπτα.









