Ο Παναιτωλικός ξεπέρασε επιτυχώς το εμπόδιο του Λεβαδειακού και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, με τον Μάκη Χάβο να μην εφησυχάζει.

Στη συνέντευξη Τύπου, λοιπόν, ο τεχνικός των «καναρινιών» τόνισε ότι μόνο όταν εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παρουσία της ομάδας του στη Σούπερ Λίγκα και τη νέα σεζόν θα νιώθει καλύτερα.

«Κοιτάξτε, στην Ελλάδα όταν δεν είσαι σίγουρος βαθμολογικά και η απόσταση βαθμών δεν σε καλύπτει, δεν μπορείς να το πεις αυτό. Σίγουρα είναι σημαντική νίκη, θέλει να έχουμε συνέχεια και για εμάς το πρωτάθλημα αρχίζει τώρα. Έτσι αισθάνομαι και έτσι πρέπει να περάσουμε και τη φιλοσοφία στους παίκτες να συνεχίσουμε στα επόμενα παιχνίδια αυτό που χτίζουμε τώρα. Το ποδόσφαιρο δεν σταματάει σε μια νίκη. Όταν και μαθηματικά δεν θα μπορούν να σε φτάσουν οι από κάτω με τίποτα, τότε θα πούμε ότι σωθήκαμε οριστικά.

Εγώ το είπα και στα παιδιά ότι δεν μπορώ να πω τη λέξη αυτή. Ντρέπομαι για τον Παναιτωλικό να μιλάμε για παραμονή. Όμως εκεί που ήταν η ομάδα και εκεί που αρχίζανε και κερδίζανε και οι από κάτω δεν είναι δυνατόν να μιλάμε έτσι. Πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Σήμερα ήταν μια σημαντική νίκη όπως και σημαντικός ήταν και ο βαθμός στην Κέρκυρα γιατί όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, ο κανόνας λέει ότι δεν πρέπει να το χάνεις, όπως επίσης είμαι ευχαριστημένος πάρα πολύ από την ομαδική αμυντική λειτουργία της ομάδας γιατί όταν προσπαθείς να παίξεις ποδόσφαιρο ολοκληρωτικό είναι σημαντικοί οι παίκτες οι οποίοι είναι πίσω από την μπάλα και σήμερα δεν κινδυνέψαμε καθόλου στο τρανζίσιον του αντιπάλου», δήλωσε ο Χάβος.

Για το ματς ανέφερε: «Πετύχαμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη η οποία θα μας βοηθήσει και βαθμολογικά να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα αλλά και ψυχολογικά γιατί όπως έχουμε πει η ψυχολογία είναι μεγάλο πράγμα και σίγουρα τα παιδιά έχω την εντύπωση και την αίσθηση πως παίρνοντας αυτό το παιχνίδι θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα παίξουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο.

Είμαι χαρούμενος για αρκετά πράγματα σήμερα γιατί και στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να παίξει αυτό που δουλεύουμε στην προπόνηση χωρίς όμως το γκολ και όταν δεν μπαίνει το γκολ η ομάδα αγχώνεται όπως και ο κόσμος.

Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι οι αλλαγές μας βοήθησαν πάρα πολύ και είναι σημαντικό τα παιδιά που μπαίνουν αλλαγή να είναι καλύτεροι από αυτούς που βγαίνουν και αυτό γίνεται για τρίτο παιχνίδι και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος όπως ευχαριστημένος είμαι σήμερα πολύ και από τον κόσμο γιατί άρχισε το γήπεδο να ψιλογεμίζει και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όπως είπα το γήπεδο του Παναιτωλικού πρέπει να είναι πάντα γεμάτο.

Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, να συγχαρώ τα παιδιά για τη νίκη και με σεμνότητα και ταπεινότητα να συνεχίσουμε τη δουλειά γιατί νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.

Και εμείς θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη. Τα παιδιά δείχνουν εξαιρετική διάθεση στην προπόνηση. Ομάδα η οποία δουλεύει όπως δουλεύουμε εμείς δεν υπάρχει η λέξη φόβος. Και για εμάς ήταν κομβικό το παιχνίδι γιατί με 23 πόντους δεν έχεις καμία ασφάλεια και έπρεπε να πάρουμε το ματς. Για μένα ήταν πιο σημαντικό για εμάς παρά για τη Λειβαδιά. Η Λειβαδιά δε με ενδιαφέρει εμένα. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου».