Ο Παναιτωλικός ,  ήταν εμφανές πως είχε ως πρώτο στόχο το να κρατήσει το μηδέν και να πάρει  την ισοπαλία και τα κατάφερε. Διαμαρτύρονται οι Αγρινιώτες για ένα πέναλτι στο 12′, ενώ θα μπορούσαν σε 1-2 περιπτώσεις να προηγηθούν στο πρώτο μέρος, αφού στη συνέχεια ήταν εντελώς ακίνδυνοι.

Γκολ δεν είχε αλλά ήταν γεμάτο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο έβγαλε και πρωταγωνιστές. Δύο εξ αυτών οι τερματοφύλακες που αντέδρασαν πολύ καλά όποτε χρειάστηκε και πρώτος ο Ζάιρο, ο οποίος δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα και αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για τους φιλοξενούμενους. Ξεκινούσε από δεξιά τις προσπάθειές του συνήθως αλλά προσπαθούσε να παίζει κοντά στον Κόντε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο συνολικά και ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο του ματς. Δεν ήταν εύκολο, όμως, να βγάλει φάσεις κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος προσπάθησε κυρίως να κλείσει τους χώρους και από εκεί και πέρα να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων και στημένων.

Σε ένα από αυτά είχε και δοκάρι με τον Μπράβο σε φάση που τελικά σταμάτησε για επιθετικό φάουλ, ενώ φαινόταν γενικά να δυσκολεύει τους γηπεδούχους σε αυτό τον τομέα. Εκείνοι είχαν να επιδείξουν ένα πολύ καλό σουτ του Ζάιρο και δύο καλές στιγμές με Μπουκουβάλα και Γιάκο.

Ο Μπουκουβάλας ανέβαινε αρκετά και έπαιρνε την πλευρά με τον Ζάιρο να συγκλίνει προς τα μέσα. Έβγαινε πλάγια όποτε χρειαζόταν και ο Γιάκος και από εκείνη την πλευρά προσπαθούσαν να χτυπήσουν οι Ηπειρώτες χωρίς τελικά να πετύχουν το στόχο τους. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, μάλιστα, θα μπορούσαν να βρεθούν και πίσω στο σκορ εάν ο Πασχαλάκης δεν πραγματοποιούσε εντυπωσιακή επέμβαση σε σου του Πάουλο στο 45′.

Δεν ήταν εξίσου καλό το δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε η σκοπιμότητα με τον Παναιτωλικό όσο περνούν τα λεπτά να σκέφτεται και περισσότερο ότι πρέπει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Δεν ρίσκαρε, δεν έψαχνε με αποφασιστικότητα το γκολ και σταδιακά άρχισαν οι παίκτες του να κάνουν και καθυστερήσεις με πρώτο τον Κυριακίδη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπλόκαρε και δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η πτώση του Ζάιρο, ο οποίος ήταν αγνώριστος. Ο Ακόστα ανέλαβε να πάρει από το χέρι την ομάδα του με κάποιες προσωπικές προσπάθειες, αλλά μόνος του δεν ήταν δυνατόν να τα καταφέρει.

Βλέποντας την ομάδα του να έχει κολλήσει ο Γιάννης Πετράκης παρενέβη στο ματς και έβαλε αρχικά τον Κούτρη και στη συνέχεια τους Κοζορώνη και Βιδάλ. Ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε όσο περνούσαν τα λεπτά, αλλά η ανάπτυξή του ήταν εντελώς προβλέψιμη.

Το φινάλε του ματς ήταν μία φλύαρη υπεροχή του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βιδάλ δεν μπόρεσε να πάρει καμία προσπάθεια πάνω του, ο Κοζορώνης δεν πέρασε ούτε μία κάθετη και κάπως έτσι οι Αγρινιώτες κράτησαν άνετα ανέπαφη την εστία τους παίρνοντας έτσι τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί του οι Γκαβέρας (Αχαΐας) και Παρασίου (Ημαθίας), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 27′ Ζάιρο, 31′ Τζημόπουλος, 60′ Λίλα, 81′ Βιδάλ, 89′ Μιχαήλ – 14′ Ρότσα, 59′ Πάουλο, 89′ Παπαδόπουλος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (69′ Κούτρης), Λίλα, Ακόστα, Ναδάλες (75′ Βιδάλ), Γιάκος (75′ Κοζορώνης), Πέδρο Κόντε, Ζάιρο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κλέσιο, Μάκος (46′ Λόπες), Μάρκος Πάουλο, Φεντερίκο Μπράβο, Λουίς Ρότσα, Παπαδόπουλος, Ρέι (82′ Μουνιός).