Μέσα από τις εμφανίσεις του στο Αγρίνιο υπερασπιζόμενος την εστία του Παναιτωλικού κέρδισε την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας. Το Sport24.gr συνάντησε τον 30χρονο Μακεδόνα τερματοφύλακα, Δημήτρη Κυριακίδη στο Καρπενήσι όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο “φύλακας-άγγελος” του Παναιτωλικού μίλησε για τους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, την έδρα του Αγρινίου, τα κέρδη από την κλήση στην Εθνική και το σταθερό πλάνο που αποτελεί εγγύηση.

– Ξεκινά μια νέα σεζόν. Τι αλλάζει στο Αγρίνιο; Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

“Νέα χρονιά με μεγαλύτερες απαιτήσεις από όλους. Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν και στόχος όλων μας στην ομάδα είναι να τερματίσουμε σε μια από τις έξι-επτά πρώτες θέσεις. Αλλά, το κυριότερο είναι να παίξουμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο που θα το ευχαριστηθούμε όλοι”

– Είναι το Αγρίνιο και το “Γήπεδο του Παναιτωλικού” μια δύναμη; Να ξεκινήσει, δηλαδή, η ομάδα από την έδρα της κι έπειτα να δει τι μπορεί να κάνει μακριά από την Αιτωλοακαρνανία;

“Το έχουν αποδείξει οι φίλοι της ομάδας ότι είναι κοντά και προσδίδουν μια ιδιαίτερη δυναμική εντός έδρας. Αλλά, εξαρτάται κι από εμάς και τον τρόπο που θα παίζουμε, να τους κάνουμε να έρθουν και να το απολαμβάνουν. Πρέπει να κερδίσουμε τον κόσμο για να επιστρέψει στο γήπεδο”.

– Πόσο σημαντικό είναι για μια επαρχιακή ομάδα να έχει τον κόσμο δίπλα της;

“Ο κόσμος του Παναιτωλικού το έχει δείξει και στο παρελθόν ότι με τη δύναμη που έχει βοηθά την ομάδα. Όπως είπα και πιο πριν οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι μεγάλες και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο”.

– Είσαι από τους παλαιότερους στην ομάδα. Έχουν έρθει πολλά παιδιά. Βλέπεις να γίνεται κάτι διαφορετικό σε αυτήν την προετοιμασία;

“Το θετικό είναι ότι υπάρχει ένα καλό κλίμα. Υπάρχουν και παιδιά που ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Αυτό είναι καλό γιατί θα βοηθήσουν και τα νέα παιδιά να ενσωματωθούν. Μια ομάδα για να προχωρήσει πρέπει να είναι “οικογένεια” και να διέπεται από καλό κλίμα…”

– Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην κλήση σου στην Εθνική Ελλάδας. Το οφείλεις στον Παναιτωλικό;

“Είναι ένα επίτευγμα που ήρθε ως απόρροια της προσπάθειας πολλών ετών κι ολοκληρώθηκε παίζοντας στην ομάδα του Παναιτωλικού. Είναι πολύ σημαντικό και για την ίδια την ομάδα, εκτός από εμένα. Όσο χαίρομαι εγώ ως Δημήτρης, άλλο τόσο χαίρεται και η διοίκηση της ομάδας. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει υψηλούς στόχους, να δουλεύει ασταμάτητα. Αυτό κάνω κι εγώ”.

– Υπάρχει στο μυαλό σου το βήμα παραπάνω;

“Πρόσφατα ανανέωσα. Νομίζω ότι για να το επιλέξω, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τις συνθήκες δουλειάς. Το μυαλό μου είναι εδώ και θα δουλεύω το ίδιο πολύ και τα επόμενα τρία χρόνια για την ομάδα του Παναιτωλικού”.

– Ο Παναιτωλικός είναι από τις πιο σταθερές ομάδες, Πόσο σημαντικό είναι για έναν ποδοσφαιριστή να πληρώνεται στην ώρα του και να έχει εξασφαλισμένα ζητήματα που απασχολούν άλλους ποδοσφαιριστές, άλλων ομάδων;

“Μετά την υγεία, είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα για τον αθλητή αυτό. Οι εποχές είναι δύσκολες, βλέπουμε καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας. Εμείς δόξα τον Θεό, έχουμε έναν άνθρωπο που φροντίζει την ομάδα, είναι δίπλα μας και μας βοηθάει. Το μυαλό μας είναι μόνο στο αγωνιστικό. Όλα τα άλλα είναι λυμένα”.