Οι ανάγκες που υπάρχουν στο ρόστερ του Παναιτωλικού είναι μεγάλες καθώς αναζητείται και ποσότητα αλλά και ποιότητα στην ομάδα από την στιγμή που δεν υπολογίζονται απο το περσινό ρόστερ οι Μάζουρεκ, Άργκους, Πάουλο, Τσοκάνης, Βασιλούδης, Μανά, Μιχάι, ενώ και στους Κυριακίδη, Μαρινάκη και Χαντάκια (υπέγραψε στην Τσερνο  Μορε )έχει σταλεί το μήνυμα ότι δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για την καινούργια αγωνιστική περίοδος και πως θα πρέπει να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Επίσης παρελθόν αποτελούν και οι Γκούγκα με τον Αμαράλ.

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία λοιπόν  βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία , πλην όμως για την ώρα δεν έχει βγει κάτι προς τα έξω, και πολύ περισσότερο με εξαίρεση την μεταγραφή του Ιγκορ Γιοβάνοβιτς ,δεν υπάρχει άλλη επίσημη ανακοίνωση για κάποιους παίχτες. Καθώς μάλιστα βρισκόμαστε στο τέλος του Ιούνη, και αναμένεται να  ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας (8 Ιουλίου)

Εκείνο που έχει διαρρεύσει και φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην πράξη είναι ότι η πλειονότητα των μεταγραφικών κινήσεων θα αφορά παίχτες που θα προέρχονται από το εξωτερικό, και κυρίως από την Πορτογαλία και την  Νότια Αμερική. Και αυτό γιατί από ότι φαίνεται τους τελευταίους μήνες οι διοικούντες έχουν ρίξει το βάρος σε αυτές της χώρες με τους σκάουτερς της ομάδας να έχουν παρακολουθήσει πολλούς ποδοσφαιριστές από της πιο πάνω χώρες που ανέφερα.

Στο περιβάλλον της ΠΑΕ εκφράζουν την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά με της διαπραγματεύσεις που γίνονται στο τελευταίο διάστημα, και πως κάποια στιγμή κυρίως στις αρχές της εβδομάδας θα έρθουν και οι πρώτες ανακοινώσεις.

Άλλωστε ο Παναιτωλικός στην μεταγραφική περίοδο αναμένεται να πραγματοποιήσει 10 (ίσως και περισσότερες ), μεταγραφές, σε ένα πρωτάθλημα που θα είναι αρκετά δύσκολο και με αρκετές αγωνιστικές(40).