Ο νεαρός αμυντικός του Παναιτωλικού ναι μεν ηλιακά λογίζεται ως πιτσιρικάς, ποδοσφαιρικά όμως «μεγαλώνει», βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και δεν είναι πια ο μικρός που ντεμπουτάρισε με την «κυανοκίρινη» φανέλα τον Αύγουστο του 2018

Ας γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω. Πρεμιέρα της σεζόν 2018/19 όπου ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο και στο δεξί άκρο της άμυνας του Τραϊανού Δέλλα ξεκίνησε ο Γιώργος Λιάβας.

Αμούστακο παιδί, ανήλικος γαρ εκείνο το απόγευμα και μαθητής στο 3ο Λύκειο Αγρινίου, άρχισε να γράφει το δικό του βιβλίο στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα.
Τώρα, περίπου 2,5 χρόνια μετά, ακόμη δεν έχει κλείσει τα 20 αλλά λογίζεται ως ο «παλιός» των «κυανοκίτρινων». Από παίκτης rotation μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα και μάλιστα στη θέση του κεντρικού αμυντικού, αν και μπορεί να αγωνιστεί επίσης ακραίος οπισθοφύλακας και «6άρι».
Ουκ ολίγες φορές με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, «ψήθηκε» αρκετά στα περσινά play out και έφτασε αισίως τα 52 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα χθες κόντρα στον ΟΦΗ όπου τα «καναρίνια» πήραν τη νίκη με 2-1, ήταν εκείνος που στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ και σημείωσε το παρθενικό του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο, το οποίο μάλιστα ήταν και σημαδιακό για την ομάδα του αφού είναι το 300ο της στην Α’ Εθνική.
Τα όσα συνέβησαν ήταν και εκ νέου μία απόδειξη πως ο Λιάβας δεν είναι πλέον ο μικρός «φαντομάς», όπως τον φωνάζουν, από το  Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου, αλλά ο εκ των βασικών του Παναιτωλικού και της Εθνικής Ελπίδων, που διαμορφώνει χαρακτήρα και στα δύσκολα βγαίνει μπροστά.
Στα 20 του δεν λογίζεται πια ως επένδυση για το μέλλον αλλά ως «μονάδα» του σήμερα και αυτό ναι μεν «μεταφράζεται» σε μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά κάνει τον μικρό… άνδρα και τον βοηθά να εξελιχθεί.
Αρχικά σε ηγέτη του «νηπιαγωγείου» των «κυανοκίτρινων», καθώς απέναντι στους Κρητικούς η τετράδα της άμυνας στελεχώνονταν αποκλειστικά από παίκτες κάτω των 21 ετών (εκείνος, ο Περέιρα, ο Μεντίνα και φυσικά ο Κωνσταντόπουλος), ενώ αν προσθέσουμε και το «6άρι» Τσιγγάρα τότε φτάνουμε στους «5». Ουσιαστικά δηλαδή όλοι οι ανασταλτικοί ήταν μικροί σε έναν αγώνα «φωτιά», με εκείνον να είναι ο πιο παλιός. Οι ευθύνες μεγάλες, ο Λιάβας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και σταδιακά… φωνάζει σε όλη την πιάτσα πως μεγάλωσε, πάντα βέβαια ποδοσφαιρικά αφού ηλικιακά είναι ακόμη πολύ μικρός.
Το «54» που φορά στη φανέλα τον συντροφεύει συνεχώς ως άλλος φύλακας-άγγελος και με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο, αποδεικνύει πως αφήνει πίσω το παιδί που είδαμε εκείνον του Αύγουστο του 2018…
https://www.gazzetta.gr/