Νικητής ήταν η ανθρωπιά…το αποτέλεσμα 9-8!!

Πρόκειται για ένα μεγάλο Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Αγώνα με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών που έγινε την Κυριακή 28 Μάϊου 2007 στο ΟΑΚΑ

Εμπνευστής ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Αναστασίου της Σπάρτα Ρότερνταμ και ο πατέρας Ανδρέας Κεφαλογιάννης, πρόεδρος του Αετού Ανωγείων.

Στον φιλικό αγώνα πήραν μέρος οι:

ΕΛΛΗΝΕΣ Ποδοσφαιριστές:
Άγγελος Χαριστέας (Φέγενορντ), Γιώργος Σαμαράς (Μάντσεστερ Σίτι), Στέλιος Γιαννακόπουλος (Μπόλτον), Νίκος Μαχλάς (ΑΠΟΕΛ), Γιώργος Καραγκούνης (Μπενφίκα), Στάθης Ταβλαρίδης (Λιλ), Κώστας Λουμπούτης (Ντεν Χααγκ), Νίκος Νταμπίζας (Λάρισα), Χρήστος Κωστής (Αγιαξ Κέιπ Τάουν), Λάμπρος Χούτος (Ιντερ), Βασίλης Τσιάρτας, Κώστας Κωνσταντινίδης (ΟΦΗ), Γιάννης Αναστασίου (Σπάρτα Ρότερνταμ).
Προπονητής της Ομάδας των Ελλήνων ήταν  ο Όττο Ρεχάγκελ.

ΞΕΝΟΙ Ποδοσφαιριστές:
Ζλάταν Ιμπραιμοβιτς (Ιντερ), Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός), Μάξγουελ (Ιντερ), Μαχαμαντου Ντιαρά (Ρεαλ Μαδρίτης), Φιλίπε (Λα Κορούνια), Ζουλιέν Εσκουντέ (Σεβίλλη), Χάρις Μεντούνιανιν (Σπάρτα Ρότερνταμ), Βλάνταν Κουγιοβιτς (Ρόντα), Πιενάρ (Ντόρμουντ), Λομπόντ (Άγιαξ), Μέλιοτ(Ρένς), Στόικα (Γάνδη), Μπουκαρί (Αλκμαάρ), Κλάιφερτ (Αιτχόβεν).
Προπονητής της Ομάδας των ξένων ήταν  ο Ροναλντ Κούμαν (Αϊντχόβεν).

Στον Αγώνα συμμετείχαν και οι ποδοσφαιριστές του «Αετού Ανωγείων», κυπελλούχου του Νομού Ρεθύμνης για το 2006-7 και πρωτοπόρου στο Τοπικό Πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νικητήριο γκολ έβαλε ο… διαιτητής του αγώνα κ. Βασσάρας.

Την παράσταση έκλεψαν οι τραγουδιστές Ρέμος, Βέρτης που έβαλαν από δύο γκολ ο καθένας και ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος. Δεκαεφτά γκολ στην καρδιά μας.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια του Aγώνα διατέθηκαν  στα φιλανθρωπικά ιδρύματα: Παιδικά χωριά SOS (Αθήνα – σωματείο φροντίδας παιδιών), “Αγάπη” (Ρέθυμνο, Κρήτης – σωματείο ενίσχυσης ΑΜΕΑ), Στέγη Αγίου Νικολάου (Αθήνα – σωματείο ενίσχυσης αυτιστικών παιδιών).

Αναστασίου: “Στήριξη απ’όλους”

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι από τους ανθρώπους που πήραν την πρωτοβουλία για αυτό το ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ζήτησε απ’όλο τον κόσμο την στήριξη και την παρουσία του στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ μίλησε για το πότε του μπήκε το… μικρόβιο: “Τον Σεπτέμβριο ο Αγιαξ με έβαλε σε ένα κοινωνικό πρόγραμμα βάσει του οποίου έπρεπε να επισκέπτομαι κάποια ιδρύματα και κάποια νοσοκομεία. Κάπου εκεί άρχισα να σκέφτομαι να κάνω κάτι στην Ελλάδα. Ετσι άρχισα σιγά-σιγά την επίπονη προσπάθεια να διοργανώσουμε το φιλικό”. Για να συμπληρώσει: “Στο εξωτερικό γίνονται πολλοί τέτοιοι αγώνες. Γι’αυτό και οι πρώτοι που αποδέχθηκαν την πρόσκληση ήταν Ελληνες που έχουν παίξει στην Ευρώπη. Οπως ο Νταμπίζας, ο Λουμπούτης, ο Μαχλάς, ο Τσιάρτας και άλλοι. Ελπίζω να γίνονται πιο συχνά τέτοιοι αγώνες και στην Ελλάδα. Να καθιερωθούν”.