Ο Γιάννης Ανέστης μπορεί να μην συνεχίζει την καριέρα του στη Σουηδία και δη στη Γκέτεμποργκ, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως έφυγε σαν φίλος από την ομάδα.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην αποθέωση που γνώρισε στο τελευταίο του ματς από τους φίλους της Γκέτεμποργκ, αλλά και στα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Expressen» ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Πόντους Φάρνερουντ. Ο άλλοτε Σουηδός διεθνής έπλεξε το εγκώμιο του άλλοτε πορτιέρο της ΑΕΚ και της Χάποελ Μπερ Σεβά για την παρουσία και προσφορά του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.

Ο Γιάννης Ανέστης, λοιπόν, μπορεί να έφυγε από τη Σουηδία έχοντας 88 ματς με τη φανέλα της IFK και μεγαλύτερη επιτυχία την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2020, ωστόσο κέρδισε πολλούς φίλους με τη συμπεριφορά και την προσφορά του. Τα λόγια του Φάρνερουντ, άλλωστε, συνιστούν τρανή απόδειξη αυτού.

«Ο Γιάννης έχει συνεισφέρει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Έχει την ίδια ηρεμία και ασφάλεια στο πέναλτι όπως έχει στα αποδυτήρια ή όπου αλλού τον συναντήσεις», συμπλήρωσε.

«Η ευγένεια και ο επαγγελματισμός του τον κάνουν καλό άνθρωπο και τερματοφύλακα με υψηλές επιδόσεις», κατέληξε ο Φάρνερουντ για τον Ανέστη που, ως γνωστόν, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναιτωλικό.