Πέρασε όμορφα χρόνια στην ΑΕΚ ο Γιάννης Ανέστης. Κατέκτησε τίτλους (πρωτάθλημα, Κύπελλο), έφτιαξε το όνομά του ποδοσφαιρικά. Αλλά το καλοκαίρι του 2018 ένιωσε πως ο κύκλος του εκεί, ολοκληρώθηκε. Ήθελε να δοκιμάσει εκτός συνόρων. Πρώτα πήγε στο Ισραήλ, Χάποελ Μπερ Σεβά.

Μία εμπειρία χαοτική, εντός και εκτός γηπέδων. Μόλις έξι μήνες έκατσε εκεί. Δεν πέρασε μεν καλά, αλλά ατσαλώθηκε ψυχικά. Βγήκε πιο ώριμος από τις δυσκολίες. Και όταν αμέσως μετά πήγε στην Γκέτεμποργκ, ήταν πια πολύ περισσότερο έτοιμος για να αντιμετωπίσει την κάθε πρόκληση. Το αξιοποίησε, καταγράφοντας μια εξαιρετική θητεία στο σουηδικό κλαμπ.

Αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και η αποθέωση που του επιφύλαξαν στο τελευταίο του παιχνίδι ήταν ο καλύτερος δυνατός επίλογος μιας δυνατής σχέσης. Το να συνεχίσει στο εξωτερικό ήταν αρχικά το σχέδιο του, αλλά τελικά, μαζί με την οικογένειά του, αποφάσισε πως είναι η ώρα να γυρίσει στην Ελλάδα.

Το Αγρίνιο έγινε το νέο του σπίτι, ο Παναιτωλικός η ομάδα του. Και είναι από τα ωραία της ποδοσφαιρικής ζωής ότι ο 30χρονος γκολκίπερ μπήκε για πρώτη φορά σε αποστολή των «καναρινιών» για το ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ.

Κοιτάζει στο μέλλον γυρίζοντας στο παρελθόν!