Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ σημείωσε ο Παναιτωλικός ο οποίος επικράτησε 2-1 με ανατροπή και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Καρέλη!

Με δύο γκολ των Καρέλη και Μεντόσα στο 79′ και στο 84′ ο Παναιτωλικός ανέτρεψε το τέρμα του Ανσαριφάρντ στο 44′ και έφυγε με τη νίκη από το Ολυμπιακό Στάδιο με 2-1.

Πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Αγρινίου επί της ΑΕΚ σε 11 ματς (9 ήττες, μία ισοπαλία).

Διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Μεντόσα στον Μάνταλο στη φάση του πρώτου γκολ του Παναιτωλικού.

Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ, πάλι με ανατροπή.

Τα πλάνα των προπονητών

Με τον Παναγιώτη Τσιντώτα για ακόμα ένα παιχνίδι κάτω από την εστία παρέταξε ο Αργύρης Γιαννίκης την ΑΕΚ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο Έλληνας τεχνικός επίσης χρησιμοποίησε δεξιό μπακ τον Σβάρνα, αριστερό τον Μοχαμαντί και στόπερ τους ΤζαβέλλαΒράνιεςΣιμόες και Λε Ταλέκ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, δεξιά ο Άμραμπατ, αριστερά ο Γκαρσία, στον άξονα ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Εκτός ενδεκάδας έμεινε ο Στίβεν Τσούμπερ και εκτός απόστολής οι ΣτάνκοβιτςΜισελέν παρότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ενδεκάδα με 4-2-3-1 και τον Μελίσσα κάτω από την εστία τετράδα στην άμυνα τους ΛούιΒργκοτςΚορνέλιουςΧουχούμη, αμυντικά χαφ τους ΦλόρεςΑντούνες, μπροστά τους τον Μεντόσα, στα άκρα τους ΜπαρμπόσαΝτουάρτε και κορυφή τον Βέργο.Έμεινε στον πάγκο ο Γιάννης Ανέστης, ο οποίος με την ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2018.

Βρήκε λύση με ωραία ενέργεια Ανσαριφάρντ

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην είναι επικίνδυνη προς την εστία του Μελίσσα, λόγω και των καλών τοποθετήσεων των παικτών του Παναιτωλικού στο γήπεδο.

Στο 23′ ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 25′ μετά από ωραία ενέργεια του Μάνταλου το σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ πέρασε ψηλά από την εστία.

Η ευκαιρία που είχε ο Βράνιες στο 23′. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μια ακόμα σχετικά καλή στιγμή για την Ένωση στο 32′, με το κόρνερ του Άμραμπατ και την κεφαλιά του Τζαβέλλα που μπλόκαρε ο Μελίσσας.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος ήρθε στο 37′ με τον Ανσαριφάρντ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Μελίσσα να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση.

Η λύση για την ΑΕΚ ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρος, όταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με εκπληκτική ατομική ενέργεια διένυσε απόσταση 30 μέτρων, άδειασε τον Βργκοτς και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0. Η μπαλιά ήταν από τον Μάνταλο.

O Καρίμ εκτελεί και σκοράρει! ΠΗΓΗ: In Time Sports

“Χρυσή” αλλαγή ο Νίκος Καρέλης!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για το 2-0.

Στο 48′ η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μελίσσα και ένα λεπτό μετά ο Ανσαριφάρντ έκανε ωραία πάσα στον Γκαρσία, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε με τα πόδια από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού.

Από εκεί και έπειτα η ΑΕΚ δεν είχε κάποια άλλη σημαντική ευκαιρία με τον Παναιτωλικό να απειλεί στο 66′ με το επικίνδυνο γύρισμα του Μπαρμπόσα, ο Τσιντώτας έχασε τη μπάλα και ο Τζαβέλλας απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 72′ ωραία σέντρα του Ανσαριφάρντ, ο Μάνταλος μόνος του πήρε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Μελίσσας, ενώ στο 77′ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έκανε σπουδαία απόκρουσε σε σουτ του Τσούμπερ.

Δύο λεπτά μετά, ο Μάνταλος έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και ενώ όλοι οι παίκτες ήταν μπροστά, ο Μεντόσα έβγαλε σε θέση βολής τον Καρέλη που ξεκίνησε πίσω από τη μεσαία γραμμή για να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 84′ ο Μεντόσα σόκαρε την ΑΕΚ κάνοντας την ανατροπή με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του Τσιντώτα.

Η Ένωση απείλησε στο 87′ με το φάουλ του Τσούμπερ να περνά ελάχιστα πάνω από την εστία του Μελίσσα, ενώ στο 92′ το μακρινό σουτ του Γέβτιτς πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ
: Τσιντώτας – Σβάρνας (80′ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί – Σιμόες (86′ Γέβτιτς), Λε Ταλέκ (80′ Σάκχοφ)- Άμραμπατ (86′ Κοσίδης), Μάνταλος, Γκαρσία (65′ Τσούμπερ) – Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός: Μελίσσας – Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης – Φλόρες, Αντούνιες (64′ Μάρτεσον) – Μπαρμπόσα (69′ Μόρσεϊ), Μεντόσα (85′ Μαλής), Ντουάρτε (85′ Τσιγγάρας) – Βέργος (69′ Καρέλης).

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ανδρέας Γκάμαρης. Βοηθοί οι: Μεϊντάνας, Τριανταφύλλου. Τέταρτος: Γκορτσίλας. VAR: Παπαδόπουλος.