Μέχρι τώρα, σε τρία ματς με τρεις διαφορετικές ομάδες απέναντι στην ΑΕΚ, ο Γιάννης Αναστασίου δεν είχε φύγει νικητής από το γήπεδο.

Ο Γιάννης Αναστασίου βίωσε την πρώτη νίκη της προπονητικής του καριέρας απέναντι στην ΑΕΚ την Κυριακή (16/1/2022) στο ΟΑΚΑ. Βέβαια μέχρι τώρα μετρούσε μόλις τρία ματς απέναντι στου Κιτρινόμαυρους με τρεις διαφορετικές ομάδες. Η πρώτη του λευκή ισοπαλία με την ΑΕΚ, την 1 Νοεμβρίου 2015 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» του είχε «κοστίσει» τη θέση του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αφού μια αγωνιστική πριν οι Πράσινοι είχαν ηττηθεί και στην Τούμπα με 3-1.

Η επόμενη κόντρα του με την ΑΕΚ ως προπονητής ήταν στις 3 Νοεμβρίου 2019, όταν ως προπονητής του Ατρομήτου ηττήθηκε με 3-2 στο ΟΑΚΑ και μια εβδομάδα αργότερα, η ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκης ήταν η δεύτερη διαδοχική και έτσι έκλεισε ο κύκλος του ως τεχνικός του Ατρομήτου.

Το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στους πάγκους της SuperLeagueμε τον Παναιτωλικό και στην πρώτη του φετινή κόντρα με την ΑΕΚ στο Αγρίνιο δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 3-1.

Αυτή η νίκη εκτός από πρώτη του Γιάννη Αναστασίου με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι και η πρώτη για τον Παναιτωλικό στην 10η εκτός έδρας αναμέτρηση της ιστορίας του με τους Κιτρινόμαυρους.

Στις προηγούμενες εννέα, ο απολογισμός του ήταν οκτώ ήττες και μια ισοπαλία με 0-0 στις 4 Ιανουαρίου 2017. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει και ένα γκολ ως ποδοσφαιριστής απέναντι στην ΑΕΚ, στις 13 Μαΐου 1998, στο 1-1 του Ηρακλείου.

Συνολικά έχει εννέα ματς ως ποδοσφαιριστής απέναντι στην ΑΕΚ, οκτώ για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο Ελλάδος.

Αυτή ήταν η 60η νίκη του Γιάννη Αναστασίου ως προπονητή στην SuperLeague, ενώ έχει και 22 ισοπαλίες και 33 ήττες.