Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 4-2 των Κρητικών στο Ηράκλειο

Ο Παναιτωλικός συνεχίζει την πορεία του με το πόδι πατημένο στο γκάζι, αφού πέρασε και από την δύσκολη έδρα του ΟΦΗ σε μια ματσάρα με συνολικά έξι γκολ (2-4), έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Μελίσσα που απέκρουσε το πέναλτι του Νέιρα στο 80′

To ματς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ καλό ρυθμό και τρία γκολ, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το «μουδιασμένο» ξεκίνημα του ΟΦΗ και προηγήθηκαν στο 8′ με τον Μεντόσα να εκτελεί πέναλτι που κέρδισε ο Μόρσεϊ από τον Μαρινάκη, τον Βάτερμαν να αποκρούει, αλλά τον Μεντόσα να παίρνει ξανά την μπάλα στα πόδια του κάνοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα φτάνοντας με ευκολία στην περιοχή του Παναιτωλικού με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Λάμπρου, Νέιρα και Τοράλ και τελικά βρήκαν την ισοφάριση με τον Νέιρα στο 43ο λεπτό.

Η χαρά του ΟΦΗ δεν κράτησε για πολύ, όμως αφού ο Παναιτωλικός ξαναπήρε το προβάδισμα στο 45′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα και κεφαλιά του Κορνέλιους, ο οποίος «έγραψε» το 1-2.

Η φάση, μάλιστα χρειάστηκε να εξεταστεί από τον VAR, με τον Σιδηρόπουλο να αναμένει για αρκετά λεπτά, προτού δείξει οριστικά σέντρα, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι.

O Παναιτωλικός με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ευτύχησε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Καρέλη στο 53′ να διαμορφώνει το 1-3 υπέρ των Αγρινιωτών.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στο 66′ κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Νέιρα να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ωστόσο ο Αργεντινός χαφ ήταν ο μοιραίος για τους Κρητικούς.

Συγκεκριμένα, στο 80ο λεπτό ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, με τον Νέιρα να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως είδε τον Νίκο Μελίσσα να αποκρούει την προσπάθειά του, με τον πορτιέρε του Παναιτωλικού να γίνεται ήρωας για την ομάδα του.

Τελικά ο Παναιτωλικός βρήκε και τέταρτο γκολ, αφού στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Βέργος εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα του ΟΦΗ -που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης- και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βάτερμαν.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (82′ Στάικος), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν (60′ Φαν Ντάινεν), Μεγιάδο, Τοράλ (82′ Ναμπί), Τσιλιανίδης (46′ Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες, Μπαρμπόσα (71′ Τσιγγάρας), Μεντόσα (67′ Ντουάρτε), Μόρσεϊ (82′ Αποστολάκης), Καρέλης (82′ Βέργος).