Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή αναμέτρηση ΟΦΗ-Παναιτωλικός στο Ηράκλειο, στο ματς που ανοίγει την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (17:15, Cosmote Sport 3,.

ΟΦΗ και Παναιτωλικός ανοίγουν την αυλαία της 19ης αγωνιστικής στη Super League. Οκτώ βαθμοί χωρίζουν Κρητικούς και Αγρινιώτες στον βαθμολογικό πίνακα. Τι τους συνδέει; Είναι οι δύο ομάδες που υποχρέωσαν την ΑΕΚ σε δύο «κολλητές» εντός έδρας ήττες. Με το ίδιο σκορ (1- 2) και οι δύο με ανατροπή μέσα στο ΟΑΚΑ! Τώρα οι δυο τους στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Παναιτωλικός με νέο… έπος μεσοβδόμαδα, κερδίζοντας και τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, ο ΟΦΗ βλέποντας τα ματς από τη τηλεόραση, αφού έχει μείνει εκτός θεσμού, αλλά πιο ξεκούραστος από τα «καναρίνια» που ξαφνικά βρέθηκαν με δύο… καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Νίκος Νιόπλιας και Γιάννης Αναστασίου αντίπαλοι στους δύο πάγκους, συμπαίκτες και ίδιο δωμάτιο στον ΟΦΗ για 2,5 χρόνια!

Ο ένας «κερνούσε» ως 10άρι (Νιόπλιας), ο άλλος «έπινε» ως σέντερ φορ! Οι.. συμπτώσεις έχουν και συνέχεια, αφού είναι οι δύο τελευταίοι προπονητές με τους οποίους ο Παναθηναϊκός σήκωσε κούπα. Πέμπτη «κόντρα» για τους δύο τεχνικούς. Τρεις νίκες έχει ο Νιόπλιας, μια ο Αναστασίου. Ο Παναιτωλικός δεν έχει νικήσει ποτέ στο Γεντί Κουλέ σε επίπεδο Super League.

Θα σπάσει η παράδοση ή θα επαναληφθεί η (προ)ιστορία;

Η παράδοση

Μέχρι το τέλος του 2019 με… απόλυτη συνέπεια, ο εκάστοτε γηπεδούχος πάντοτε έβγαινε νικητής. Αυτό είχε συμβεί σε έξι παιχνίδια στο Ηράκλειο και έξι στο Αγρίνιο. Από το 2020 όμως τα πράγματα άλλαξα. Τον Σεπτέμβριο ο Παναιτωλικός πήρε ισοπαλία στο Ηράκλειο και το ξαναέκανε στα Playouts το Μάιο του 2021.

Και ενώ στις 3 Ιανουαρίου 2021 στο Αγρίνιο η παράδοση κρατήθηκε με το επτά στα επτά του Παναιτωλικού, πήγε εκεί τον περασμένο Οκτώβρη ο ΟΦΗ και όχι μόνο δεν έχασε για πρώτη φορά, αλλά νίκησε κιόλας.

Στα τέσσερα τελευταία δηλαδή μόνο ένα κέρδισε ο γηπεδούχος, ενώ είχε 12 στα 12. Και τον Οκτώβρη είχαμε και το πρώτο «διπλό» μετά από 15 αγώνες.