Ο Παναιτωλικός με την απόκτηση του Γιάκουμπ Ούνε Λάρσον επιβεβαιώνει πως άλλαξε τον τρόπο που κινείται

Τη μία μετά την άλλη κλείνει τις μεταγραφές ο Παναιτωλικός και βάζει έτσι φινάλε για τον Ιανουάριο. Πιο εντυπωσιακή όλων αυτή του Γιάκομπ Ούνε Λάρσον.

Ήταν ξεκάθαρο πως χρειαζόταν ένας leader για την άμυνα. Για να κάνει ακριβώς αυτό τον αποκτούν οι Αγρινιώτες. Όπως είχε αναφέρει το Sportime λίγες μέρες πριν, ο Φώτης Κωστούλας το πήρε πάνω του. Ενδεικτικό του πόσο πιστεύουν στον Λάρσον, αλλά και του πόσο ήθελαν στον Παναιτωλικό να τελειώσει αυτή η υπόθεση θετικά.

Χρειάστηκε να διευθετηθούν πολλά. Δεν ήταν απλό να βρεθεί η χρυσή τομή τόσο με την  Τζουγκάρντεν όσο και με τον ποδοσφαιριστή. Ο Παναιτωλικός στάθηκε τυχερός γιατί οι Σουηδοί έδειξαν κατανόηση στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Αυτή ήταν να αποχωρήσει παρόλο που είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως για να γίνει το deal η Τζουγκάρντεν κάποια στιγμή έκοψε και από τα χρήματα που αρχικά ζητούσε.

Ο Παναιτωλικός για δανεισμό έδωσε ένα ποσό περίπου παρόμοιο με αυτό που είχε δώσει για τον Ιβάν Βαρόνε λίγους μήνες πριν. Οι δύο συγκεκριμένες κινήσεις δείχνουν πως στο Αγρίνιο πλέον το βλέπουν διαφορετικά. Τα λεφτά που δαπανήθηκαν ήταν πολλά. Ειδικά στην υπόθεση του δανεικού -ας μην ξεχνάμε- Λάρσον. Πόσες ομάδες της Super League 1 θα πλήρωναν για ενοίκιο; Επίσης, το συμβόλαιο που θα πάρει εκείνος, δεν το βρίσκεις εύκολα ακόμη και σε κλαμπ με μεγαλύτερους στόχους.

Είναι σαφές πως έπαιξαν με τη φωτιά τα «καναρίνια» τα προηγούμενα χρόνια και εμπέδωσαν τι κάνουν λάθος. Πριν από 2-3 σεζόν τα συμβόλαια στην πλειοψηφία των παικτών πήγαιναν μαξ στα 70-80.000 ευρώ. Από πέρυσι τον Γενάρη άλλαξε αυτό. Μπορεί να μη βγήκαν κάποιες μεταγραφές ή να δόθηκαν τότε υπερβολικά χρήματα (πχ το 180άρι του Μπαρμπόσα), όμως, ταυτόχρονα φάνηκε η διάθεση να σταματήσει η απόκτηση κάθε λαχείου από το εξωτερικό.