Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού, για την 17η αγωνιστική της Super League U17.

Η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν πιο εύστοχη και πήρε αυτό που ήθελε, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, παρά τις πολλές ευκαιρίες.

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά και έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Σάλο στο 5ο λεπτό, όταν ο Παπασωτήρης μπλόκαρε την μπάλα σταθερά, μια φάση που είχε… επανάληψη στο 8ο λεπτό, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να πιάνει το γυριστό και τον “τίτορμο” πορτιέρο να μπλοκάρει.

Στο 13ο λεπτό ο Γιωτόπουλος έκανε μια σέντρα και με βοήθεια του… αέρα, η μπάλα πέρασε οριακά εκτός της εστίας του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το προβάδισμα στο 19ο λεπτό, με τον Λυκόπουλο, όπου πέρασε τους αμυντικούς και τον αντίπαλο πορτιέρο, πλασάροντας εύστοχα.

Ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Μπατσιώτη στο 23ο λεπτό, όταν έφτασε τετ α τετ με τον Καραφυλλιά, αλλά με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα, ενώ στο επτά λεπτά αργότερα ο Μωραίτης πήρε την μπάλα και το πλασέ του βρήκε στα πόδια του πορτιέρο του ΠΑΣ. Μάλιστα ο νεαρός κίπερ των γηπεδούχων έβγαλε την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κυριαζή, εντυπωσιακά.

Φτάνοντας στο 38ο λεπτό, η ομάδα των Ιωαννίνων κέρδισε πέναλτι, με τον Σάλο να εκτελεί εύστοχα στο 39ο λεπτό για το 2-0. Πριν προλάβουν καλά – καλά οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν το δεύτερο γκολ, ήρθε και το… τρίτο. Ο Λυκόπουλος στο 41ο λεπτό πλάσαρε εντυπωσιακά, από τη σέντρα που πήρε.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να έχουν χάσει δυνάμεις, ωστόσο ο Παναιτωλικός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 69ο λεπτό να έχει ευκαιρία με τον Καβαλλάρη. Ο νεαρός σούταρε και η μπάλα πέρασε οριακά άουτ.

Στο 77ο λεπτό ο Βλέτσας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τσίτας στο δεύτερο δοκάρι σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Πλασκασοβίτης βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και λίγο πριν σκοράρει, κόπηκε από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

Συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα: Καραφυλλιάς, Αθανασίου, Μίνης, Ντώνος, Φλώρος, Τσίτας, Ζωγράφος, Λώλης, Λυκόπουλος, Βλέτσας, Σάλο

Παναιτωλικός: Παπασωτήρης, Τουφεκούλας, Κουτσουπιάς, Μωραίτης, Τρομπούκης, Μπίζος, Γιωτόπουλος, Καβαλλάρης, Μπρατσιώτης, Κυριαζής, Γαλιάτσος