Το περασμένο καλοκαίρι κι έπειτα απ΄το διαζύγιο με τον Τραϊανό Δέλλα, ο Παναιτωλικός βγήκε στη γύρα προς αναζήτηση νέου προπονητή.

Ουκ ολίγοι τεχνικοί προτάθηκαν και εξετάστηκαν από τον Φώτη Κωστούλα και τους συνεργατές του, με τον Γιάννη Αναστασίου να «τρώει» στην τελική ευθεία τον Σάββα Παντελίδη, να παίρνει το χρίσμα και να αναλαμβάνει το τιμόνι των «καναρινιών».

Για την ιστορία και το παρασκήνιο της υπόθεσης, ο Αναστασίου έπεσε στο τραπέζι του Παναιτωλικού στο περιθώριο της μεταγραφής του Απόστολου Κωνσταντόπουλου στη βελγική Μπερσότ, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ έβαλε στο ταμείο της αγρινιώτικης ομάδας το ποσό των 700.000 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του 19χρονου στόπερ, Πασχάλης Τουντούρης, διατηρεί – εδώ και χρόνια –  στο πελατολόγιο του (και) τον Γιάννη Αναστασίου κι…έτρεξε στο παρελθόν τους «γάμους» του Έλληνα κόουτς με κλαμπ εκτός Ελλάδας (Ρόντα, Κόρτραϊκ, Ομόνοια).

Ο Αναστασίου ήταν χωρίς ομάδα μετά το διαζύγιο με τον Ατρόμητο το Νοέμβριο του ΄19, προτάθηκε στους Αγρινιώτες κι έλαβε το σινιάλο να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στο “Emileon”.

Εκείνη επιλογή ασφαλώς και κάνει σήμερα τον Φώτη Κωστούλα και τα άλλα αγρινιώτικα παιδιά να φουσκώνουν τα στήθη από περηφάνια, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να χαρακτηρίζει – μιλώντας στο SDNA –  κορυφαία…μεταγραφή τον Γιάννη Αναστασίου.

Επί των ημερών του 48χρονου κόουτς ο Παναιτωλικός παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστικός, παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και πετυχαίνει ηχηρές νίκες που προκαλούν μεγάλο θόρυβο και σηκώνουν…σκόνη όπως την τελευταία κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς «ειδικός» στα του ποδοσφαίρου για να αντιληφθεί πως ο κόουτς Αναστασίου ανέβασε….ταχύτητα τον Παναιτωλικό.

Πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξαιρετική εικόνα που βγάζουν τα «καναρίνια» στο γήπεδο, σε συνδυασμό φυσικά με τη διαφαινόμενη και χωρίς χτυποκάρδια εξασφάλιση της παραμονής στη Super League.

Μην ξεχνάμε πως ο Παναιτωλικός προέχεται από μια ψυχοφθόρα χρονιά που απέφυγε την…θηλιά του υποβιβασμού στο φινάλε του δεύτερου αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη.

«Σπάει» το «37άρη» της Ρόντα

Όχι όμως πως και ο κόουτς δεν αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή που έκανε το περασμένο καλοκαίρι να στρίψει το τιμόνι προς Αγρίνιο μεριά.

Ο Αναστασιου με γνώμονα πως απομένουν 9 ματς (2 για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, συν 7 αγώνες στο έξτρα πρωτάθλημα των πλέι άουτ) αυτομάτως θα συμπληρώσει 38 παιχνίδια στον πάγκο του Παναιτωλικού την τρέχουσα σεζόν.

Όσα ματς δεν είχε σε κανέναν από τους προηγούμενους προπονητικούς σταθμούς της καριέρας του, μετά το «game over» στον Παναθηναϊκό το Νοέμβριο του ΄15 και το προσωπικό ρεκόρ καριέρας με 117 συνολικά παιχνίδια στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Το καλοκαρι του ΄16  νέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της Ρόντα και αποχώρησε τον Μάη του ΄17 έπειτα από 37 παιχνίδια στον πάγκο της ολλανδικής ομάδας.

Προϊόντος του χρόνου συνεργάστηκε με την Κόρτραϊκ (15 ματς), Ομόνοια (28 ματς) και Ατρόμητο (14 ματς) την στιγμή που με τον Παναιτωλικό μετράει 29 αγώνες και με τους 9 που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν θα φτάσει συνολικά τα 38 ματς, «σπάζοντας» έτσι τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του.