Μπορεί τα περισσότερα φώτα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Super League να πέφτουν στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ και τις ομάδες που θα πλαισιώσουν τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην εξάδα της βαθμολογίας, ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στη μάχη της ουράς με φόντο τα πλέι άουτ.

Να σημειώσουμε πως στα πλέι άουτ θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 7η ως και την 14η θέση στην κανονική διάρκεια.

Εν αντιθέσει όμως με τα πλέι οφ στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει στην ατζέντα μόνο ένας γύρος επτά αγώνων και όχι δύο, με την υποσημείωση πως οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-10 στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα δώσουν τέσσερα ματς στην έδρα τους και τρία εκτός έδρας.

Το αντίστροφο ισχύει για τις ομάδες που θα τερματίσουν από το 11 ως και το 14. Εκεί το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία εντός έδρας ματς και άλλα τέσσερα εκτός.

Μετά και την ολοκλήρωση των πλέι άουτ, η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας, ενώ η προτελευταία θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ την ηττημένη ομάδα απ΄το μπαράζ ανόδου της Super League 2.

Το  SDNA κάνει focus στους βαθμούς και το πρόγραμμα των έξι ομάδων που θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ. μαζί με τα βαθμολογικά δεδομένα και το βαθμό επικινδυνότητας.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  (28 βαθμοί)

Η ομάδα του Αγρινίου με τους 28 βαθμούς στο σακούλι έχει βάλει γερή υποθήκη παραμονής κι έχει μπροστά της δύο παιχνίδια που μπορούν να την ανεβάσουν βαθμολογικά ακόμα ψηλότερα.

26/2 Παναιτωλικός – Βόλος

6/3 Ιωνικός – Παναιτωλικός

 

ΒΟΛΟΣ (28 βαθμοί)

Με 28 βαθμούς στο ενεργητικό της η θεσσαλική ομάδα δεν έχει λόγους να ιδρώνει εν όψει πλέι άουτ. Πόσω μάλλον από την στιγμή που στην ατζέντα της υπάρχουν ακόμα τρία (βατά) παιχνίδια μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

6/2 Παναιτωλικός – Βόλος

3/3 Ατρόμητος – Βόλος

6/3 Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα

 

ΙΩΝΙΚΟΣ (25 βαθμοί)

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η ομάδα της Νίκαιας, μέσω της τελευταίας εμφατικής νίκης (4-0) επί του Απόλλωνα Σμύρνης φτάνοντας τους 25 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Παναιτωλικός στη Νέαπολη τα δύο τελευταία «διαγωνίσματα» πριν το μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ στο οποίο θα μπει με…μαξιλάρι ασφαλείας.

27/2 ΠΑΟΚ – Ιωνικός

6/3 Ιωνικός – Παναιτωλικός

 

ΛΑΜΙΑ (18 βαθμοί)

Οι πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα μοιραία κράτησαν βαθμολογικά πίσω τους Φθιώτες και τους βάζουν σε περιπέτειες. Τα δύο τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας του πρωςαθλήματος, μόνο εύκολα δεν τα λες με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και με τον ΠΑΟΚ στο «Αθανάσιος Διάκος».

28/2 ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία

6/3 Λαμία – ΠΑΟΚ

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17 βαθμοί)

Παρά τα σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης οι Περιστεριώτες βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση κι έχουν μπροστά τους μόνο…τελικούς, αρχής γενομένης απ΄το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

28/2 Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος

3/3 Ατρόμητος – Βόλος

6/3 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (13 βαθμοί) 

Στην πιο δύσκολη θέση απ΄όλους η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με 13 βαθμούς στην τελευταία θέση. Ο αγώνας που έρχεται με τον Ατρόμητο στη Ριζούπολη είναι όλα τα…λεφτά και θα κρίνει εν πολλοίς τις πιθανότητες σωτηρίας για τον Απόλλωνα εν όψει των επερχόμενων πλέι άουτ.

28/2 Απόλλων – Ατρόμητος

6/3 ΟΦΗ – Απόλλων

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ