Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣΑ, Αναγέννηση Στάνου και Απόλλωνας Θέρμου διασταύρωσαν τα «ξίφη τους» το Σάββατο στο γήπεδο της Αμφιλοχίας , με τους γηπεδούχους να είναι οι νικητές με 2-0 πετυχαίνοντας μάλιστα την 16η νίκη τους σε 19 αγώνες πρωταθλήματος!!

Αδιάφορο ματς λοιπόν για το γόητρο και την φανέλα  αγωνίσθηκαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων , εντούτοις δημιουργήθηκαν φάσεις χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, υπήρχαν και δυο γκολ και σίγουρα οι φίλοι του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο έμειναν ευχαριστημένοι από τον τρόπο που αγωνίσθηκαν οι δυο ομάδες

Από τη ώρα που έγιναν γνωστές οι επιλογές των δυο προπονητών ήταν φανερό πως από την μια μεριά η Αναγέννηση Στάνου «κρατάει» δυνάμεις για τα μπαράζ ανόδου στην Γ Εθνική ενώ ο Απόλλωνας Θέρμου συμπλήρωσε ενδεκάδα με το ζόρι….με μόλις δυο επιλογές στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά όπως κάνουν σε κάθε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Στο 12΄ ο Μακρυπίδης με παράλληλη σέντρα βρίσκει τον Αγγέλη σε καλή θέση απέναντι στον Ρόκκο με τον επιθετικό της Αναγέννησης να μην κάνει καλό κοντρόλ , ήταν η πρώτη ευκαιρία για την Αναγέννηση.

Οι δυο ποδοσφαιριστές (Μακρυπίδης-Αγγέλης) από τα πρώτα λεπτά απειλούσαν την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, και έξι λεπτά αργότερα μετά από κάθετη μπαλιά του Αγγέλη ο Μακρυπίδης από πλάγια θέση δεν μπορεί να νικήσει τον Ρόκκο….κάτι όμως που έγινε ένα λεπτό αργότερα (19΄) με την ,ίδια φάση, και τον Μακρυπίδη να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του με άψογο τελείωμα…

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησαν ευκαιρίες, κυρίως με μακρινά σουτ.

Στο 27΄απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σ. Νούλα, μπλοκάρει την μπάλα ο Καραγκούνης, πέντε λεπτά αργότερα  ο Κακούρης καθώς και στο 43΄ο Σ. Κοκώνης προσπάθησαν με μακρινά σουτ να αιφνιδιάσουν τον Καραγκούνη, ο οποίος όμως δήλωσε παρών. Κάπως έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο με την Αναγέννηση να είναι μπροστά στο σκορ (1-0)

Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Θέρμου προσπάθησαν για κάτι καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο.

Κυρίως στο διάστημα (46΄-70΄) είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν ευκαιρίες κυρίως με Μούτσα, Νούλα Σ., και Κοκώνη Σ., χωρίς όμως η μπάλα να βρεθεί στα δίχτυα του έμπειρου Καραγκούνη, που όσες φορές χρειάστηκε έδωσε το παρών.

Στο 53΄ατομική προσπάθεια και σουτ του Μούτσα, μπλοκάρει την μπάλα ο Καραγκούνης, πέντε λεπτά αργότερα σουτ και παλι από τον Μούτσα από το .ύψος της περιοχής η μπάλα βρίσκει την πλάτη του Μπακαδήμα και καταλήγει κόρνερ, και στην συνέχεια της φάσης η εκτέλεση του κόρνερ από τον Σ. Νούλα, και κεφαλιά του Κοκώνη Σ. η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Μια ακόμη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 66΄ μετά από «γέμισμα» του Κ. Κοκώνη ο Σ. Κοκώνης και πάλι με κεφαλιά αστόχησε.

Στην συνέχεια (75΄) η αποβολή του Λάμπου (κόκκινη κάρτα) για αντίδραση προς τον Γιαννιώτη μετά από μαρκάρισμα του τελευταίου, και το γκολ του Τσιούνη (78΄) μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια… ουσιαστικά τελείωσε και το ματς,  με τον Απόλλωνα να συνεχίζει , με  10 παίχτες και δυο γκολ πίσω και ήταν αδύνατο να αντιδράσει, αν και η τελευταία φάση του ματς ανήκει στους φιλοξενούμενους με κοντινή κεφαλιά του Κοκώνη Ε. (άουτ) μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σ. Νούλα.

Το τελευταίο σφύριγμα από το ρέφερι βρίσκει τους πρωταθλητές της ΕΠΣΑ να μεγαλώνουν την βαθμολογική διαφορά που έχουν από τον δεύτερο Απόλλωνα Δοκιμίου (51-41)και να περιμένουν τα μπαράζ ανόδου για μια θέση που οδηγεί στην Γ΄Εθνική

 

Διαιτητής : Προβίδας

Βοηθοί : Γαλανόπουλος, Λύσσαρης

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Αναγέννηση Στάνου (Νίκος Μιμιγιάννης)

Καραγκούνης, Βασιλάρης, Καραλής, Μπακαδήμας, Νικολογιάννης, Τζαμαλής, Καρακασίδης (60΄Παγώνης), Μακρυπίδης (56΄Τσιούνης), Αγγέλης, Γιαννιώτης, Αλπέντζος (65΄Καβαλλάρης)

Απόλλων Θέρμου (Γιώργος Γιάκος)

Ρόκκος Αν., Κοκώνης Κ., Νούλας Β.(80΄Μαραγιάννης), Κοκώνης Ε., Μπαλάφας (24΄λ.τρ. Λάμπος), Μπίστας, Κοκώνης Σ., Κόκκοτος, Μούτσα, Νούλας Σ., Κακούρης