Με νίκη ολοκλήρωσε τους εντός έδρας αγώνες του ο Αστέρας Μεσολογγίου για τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν επικρατώντας το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, το απόγευμα, με 4-3 της Α.Ε. Ευηνοχωρίου σε ένα ματς ροντέο που κράτησε το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν ένας εντυπωσιακός αγώνα που έγινε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερο παιχνίδι και να προσφέρουν ωραίο θέαμα στους φιλάθλους. Ο αγώνας αυτός διεξήχθη για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας και για τον Αστέρα ολοκληρώνονται οι φετινές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα τη προσεχή Τετάρτη 13 Απριλίου 2002, στο Δοκίμι όπου αντιμετωπίζει τον τοπικό Απόλλων.

Η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη νίκη για να κλείσει με επιτυχία τους αγώνες της στο Μεσολόγγι και πραγματικά πρόσφερε όμορφο θέαμα κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο παρόλο που βρέθηκε με το καλημέρα πίσω στο σκορ. Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται αν γίνει στους νεαρούς παίκτες της ομάδας μας που πραγματικά προσπάθησαν αρκετά και ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στις ανάγκες ενός ακόμα αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.

Στο Α’ ημίχρονο αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια, εν τούτοις ο Αστέρας όχι μόνο ισοφάρισε το παιχνίδι αλλά πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους η ομάδα μας είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε μέσα από οργανωμένες επιθέσεις να πιέσει την Α.Ε. Ευηνοχωρίου. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον Αστέρα, είχαν δοκάρι στο επόμενο λεπτό του γκολ που πέτυχαν και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ, σε μία φάση που ο Γρίβας έβγαλε εκπληκτική απόκρουση στο τετ-α-τετ του Μυτιλήνη, πριν τα γκολ του Αστέρα.

1′ Πρώτη ευκαιρία του αγώνα για τους φιλοξενούμενους, όταν με τη σέντρα οι παίκτες της Α.Ε. Ευηνοχωρίου βγήκαν από δεξιά στην επίθεση, ο Πανόπουλος έβγαλε με πάσα τον Δημαρά σε καλή θέση μέσα στη περιοχή του Αστέρα, αλλά πιεζόμενος από τον Μπαρμπαρούση το σουτ που έκανε απέκρουσε αρχικά ο Γρίβας και απομάκρυνε ο Γερετσιάν τον κίνδυνο.

3′ ΓΚΟΛ για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου και 0-1 με σκόρερ τον Αλμπάνη, όταν σε κόρνερ από αριστερά που εκτέλεσε ο Καλαβρουζιώτης, ο ξεχασμένος από την άμυνα του Αστέρα Αλμπάνης μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής δεν είχε δυσκολία να πιάσει τη κεφαλιά και να τη στείλει του ανήμπορου να αντιδράσει Γρίβα, ανοίγοντας το σκορ.

4′ Δοκάρι με τον Πανόπουλο για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου, αμέσως μετά το γκολ , όταν βρέθηκε μες τη περιοχή και πλάγια δεξιά, έπιασε ένα ωραίο ευθύβολο σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γρίβα και απομάκρυναν οι αμυντικοί του Αστέρα τον κίνδυνο.

6′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν σε βαθιά μπαλιά του Αγγελάκη στη περιοχή της Α.Ε. Ευηνοχωρίου, ο Μπότας επιχείρησε με έξοδο να μπλοκάρει τη μπάλα , πιεζόμενος όμως από το Γιαβρούτα. Η μπάλα όμως έφυγε από τα χέρια του και έφτασε στον Τριώτη, στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με τον Μπότα εξουδετερωμένο, πλάσαρε ψιλοκρεμαστά μπροστά από τον Νασόπουλο αλλά η μπάλα πέρασε μόλις λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, άουτ.

27΄Μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου να κάνει δύο τα γκολ της, όταν ο Μπότας μετά από απόκρουση σε κόρνερ του Αστέρα, τροφοδότησε με βαθιά μπαλιά τον Δημαρά από δεξιά, αυτός ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Κουμπαρούλη και έδωσε πάσα-λουκούμι στον Μυτιλήνη που μόνος απέναντι στον Γρίβα πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα με υπερένταση απέκρουσε εντυπωσιακά με διπλή επέμβαση, αποσοβώντας το 0-2.

29′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν ο Γιαβρούτας έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στη πλάτη της άμυνας της Α.Ε. Ευηνοχωρίου, ο Τριώτης από αριστερά μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε αρχικά τον Μπότα, η μπάλα όμως κατευθύνθηκε με πορεία άουτ. Ο Τριώτης ακολούθησε όμως τη πορεία του και προσπάθησε ξανά να πλασάρει τον Μπότα που επέστρεψε στα γκολπόστ του αλλά απέκρουσε ασταθώς και απομάκρυνε τον κίνδυνο η άμυνα των φιλοξενούμενων.

34′ ΓΚΟΛ και 1-1 ισοφάριση για τον Αστέρα με σκόρερ τον Γιαβρούτα, που δέχθηκε ωραία κάθετη μπαλιά από τον Κουτσομπίνα, μες τη περιοχή βρέθηκε απέναντι στον Μπότα πλάσαρε εύστοχα, με δυνατό σουτ.

45′ ΓΚΟΛ και ανατροπή του σκορ για τον Αστέρα σε 2-1, λίγο πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου με σκόρερ τον νεαρό Τριώτη, που πανηγύρισε έντονα το παρθενικό του γκολ με την ομάδα μας. Ο Γιαβρούτας αυτή τη φορά από σκόρερ έγινε πασέρ, με κάθετη μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Τριώτη απέναντι το Μπότα και ο νεαρός πλάσαρε κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα της Α.Ε. Ευηνοχωρίου που έκανε έξοδο για το 2-1.

Το Β’ ημίχρονο επεφύλαξε πολλές συγκινήσεις καθώς επιτεύχθηκαν άλλα τέσσερα γκολ, είχε δύο αποβολές αλλά και πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Αστέρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο συνεχίζοντας από εκεί που τελείωσε το Α’ ημίχρονο, με γκολ δηλαδή. Συνέχισε να είναι κυριαρχικός στον αγώνα, πέτυχε γρήγορα δύο γκολ, είχε πάρα πολύ καλή οργάνωση παιχνιδιού, ωραίους συνδυασμούς των παικτών της και πραγματικά πρόσφερε ωραίο θέαμα στους φιλάθλους. Όμως η κόκκινη που δέχθηκε ο τερματοφύλακάς μας Μ. Μάντης, λίγο αφού μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, άφησε τα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα την ομάδα μας με 10 παίκτες και χρέη τερματοφύλακα ανέλαβε εκ των κορυφαίων του αγώνα Χ. Αγγελάκης. Η φιλοξενούμενη ομάδα της Α.Ε. Ευηνοχωρίου μέχρι το λεπτό της αποβολής και του γκολ που πέτυχαν αμέσως μετά την αποβολή, φαινόταν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς και την ένταση της ομάδας μας. Όμως μετά τη τροπή που πήρε ο αγώνας, κατάφεραν μόνο να μειώσουν σε 4-3 που ήταν το τελικό σκορ.

50′ ΓΚΟΛ από τα αποδυτήρια, αυτή τη φορά για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ έναν ακόμα νεαρό της ομάδας μας τον Α. Μαυραγάνη και 3-1. Η προσπάθεια ξεκίνησε από αριστερά με τον Κουμπαρούλη να βγάζει μπαλιά μες τη περιοχή στον Τριώτη, αυτός αρχικά επιχείρησε να πλασάρει τον Μπότα με τον Νασόπουλο να αποκρούει ασθενώς. Η μπάλα έφτασε ξανά στον Τριώτη που τροφοδότησε με πάσα τον αφύλαχτο Μαυραγάνη που απέναντι τον Μπότα, στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε εύστοχα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπότα.

51′ Καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Μπαρμπαρούση να βρίσκεται από αριστερά λίγο έξω από τη περιοχή, έπιασε δυνατό ευθύβολο σουτ με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπότα.

61′ ΓΚΟΛ και 4-1 για τον Αστέρα με σκόρερ τον Αγγελάκη, που βρέθηκε απέναντι στον Μπότα και με δυνατό σουτ  μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του. Η προσπάθεια ξεκίνησε από κλέψιμο του Γιαβρούτα στο κέντρο του γηπέδου και κάθετη μπαλιά στον σκόρερ, που δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το γκολ.

63′ Ευκαιρία για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου, από δεξιά ο Δημαράς δέχθηκε κάθετη μπαλιά, πλάσαρε τον εξερχόμενο Γρίβα και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του, άουτ. Σε αυτή τη φάση διαμαρτυρήθηκε έντονα ο προπονητής της Α.Ε. Ευηνοχωρίου για πέναλτι, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Γκιάφη.

69′ Αποβολή για τον Μ. Μάντη και δέκα παίκτες για τον Αστέρα, όταν σε κάθετη μπαλιά που βγήκε στη πλάτη της άμυνας μας, ο επιθετικός της Α.Ε. Ευηνοχωρίου Τριώτης Ι. κινήθηκε έξω από τη περιοχή προς το τέρμα μας και συγχρόνως ο Μάντης επιχείρησε έξοδο, προλαβαίνοντας τη μπάλα που με κόντρα την απομάκρυνε. Ο διαιτητής κ. Γκιάφης όμως θεώρησε ότι ο τερματοφύλακάς μας βρήκε με τις τάπες των παπουτσιών του τον παίκτης της Α.Ε. Ευηνοχωρίου και τον απέβαλε ως τελευταίο παίκτη απευθείας με κόκκινη κάρτα. Έτσι χρέη τερματοφύλακα ανέλαβε ο μέσος της ομάδας μας Αγγελάκης.

69′ ΓΚΟΛ και μείωση του σκορ για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου σε 4-2, με σκόρερ ξανά τον Αλμπάνη. Το φάουλ που σφυρίχτηκε στην αποβολή του Μάντη ανέλαβε και το εκτέλεσε απευθείας ο Αλμπάνης στέλνοντας τη μπάλα στο γάμα της αριστερής εστίας του Αγγελάκη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

76΄Μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου, όταν σε νέο φάουλ που εκτέλεσε ο Αλμπάνης από αριστερά εκτός περιοχής, τροφοδότησε τον Καλαβρουζιώτη, στο ύψος της μικρής περιοχής, που βρέθηκε απέναντι στον Αγγελάκη αλλά το αδύναμο πλασέ του απέκρουσε σταθερά ο Αγγελάκης.

86′ Σλάλομ από τον Γιαβρούτα που ξεκίνησε από το χώρο άμυνας του Αστέρα, πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκες μπροστά του και από πλάγια αριστερά έβγαλε παράλληλη σέντρα στο ύψος του πέναλτι , προ του Σιαμήτρου Β., βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε ο Μπότας σταθερά.

88′ ΓΚΟΛ με σκόρερ τον Τριώτη Ι. για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου, που δέχθηκε τη μπάλα σε σέντρα από αριστερά του Δημαρά, μόνος μες τη μικρή περιοχή πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 4-3.

90΄Τελευταία ευκαιρία- προσπάθεια της Α.Ε. Ευηνοχωρίου για να ισοφαρίσει, όταν ο Πανόπουλος, μετά από συνεχείς σέντρες και ασθενείς απομακρύνσεις των αμυντικών του Αστέρα, βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, έπιασε το ψαλιδάκι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Καλή η διαιτησία των κ.κ. Γκιάφη, Τσιλίκα και Βλαχοδήμου. Δύσκολες οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται και οι δύο ομάδες.

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Γρίβας (65′ λ.τ. Μ. Μάντης), Μανέτας, Μπαρμπαρούσης (80′ Μπελλάλης), Αγγελάκης, Γερετσιάν Ι., Μαυαραγάνης (53′ Σιαμήτρος Β.), Γιαβρούτας, Παλιάτσας, Τριώτης (53′ Στ. Μάντης), Κουτσομπίνας (65′ Ελένης), Κουμπαρούλης

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Παπασπύρος, Καπάιος, Κοντός

Α.Ε. Ευηνοχωρίου (Διαμαντόπουλος) Μπότας, Μπαλαούρας, Κοντομήτσος, Νασόπουλος (46′ Σαρρής), Γερετσιάν Χ., Καλαβρουζιώτης, Δημαράς, Δαδάνης, Πανόπουλος, Μυτιλήνης (46′ Τριώτης), Αλμπάνης

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Πανόπουλος και Γεωργίου