Αναλυτικά η  ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου της ΕΠΣΑ Παναγιώτη Τάγκαλου

Με εμπνευστή τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και τους συνεργάτες του οδηγούμαστε σε μια εκλογική διαδικασία που προσβάλει κάθε δημοκράτη και ελεύθερο πολίτη και πολύ περισσότερο προσβάλει και απαξιώνει τους ανθρώπους του Αθλητισμού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Κρατώντας κρυφή για ενάμιση μήνα (ή μήπως με ετεροχρονισμένη λήψη της;) την απόφαση διεξαγωγής αρχαιρεσιών, που τελικά γίνεται γνωστή λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Αποκλείοντας δεκάδες Σωματεία που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Λειτουργώντας συνολικά με μεθόδους που είναι παράνομες νομικά και (πάνω απ’ όλα) ηθικά.

Καταπατώντας κάθε έννοια διαφάνειας, νομιμότητας, δικαίου.

Ορίζοντας ως τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων την Μεγάλη Παρασκευή!

Ορίζοντας ως τελευταία ημέρα υποβολής πληρεξουσίων την Κυριακή του Πάσχα!!!

Μετά από αυτά τα πρωτοφανή και τις αντιδράσεις των Σωματείων, δηλώνω ότι:

–         Εγώ και οι συνεργάτες μου στον ελάχιστο χρόνο που έχουμε έως την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, θα δώσουμε τον τίμιο και καθαρό αγώνα μας

–         Με τη δύναμη που μας προσφέρουν τα Σωματεία και τη στήριξη που έχουμε, θα σπάσουμε το απόστημα που εδρεύει στην ΕΠΣ και αποτελεί ντροπή για την δημοκρατική μας κοινωνία και το ποδόσφαιρο

–         Θα αναλάβουμε με υπευθυνότητα τη λειτουργία της Ένωσης θέτοντας έναν και μοναδικό κυρίαρχο στόχο:

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ την επόμενη των εκλογών να τρέξουμε τις διαδικασίες και να προκηρύξουμε στο ελάχιστο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στις οποίες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ που σήμερα ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από την απερχόμενη Διοίκηση της ΕΠΣΑ για ευνόητους λόγους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που θα διοικήσει την ΕΠΣ του μεγαλύτερου νομού της χώρας πρέπει να είναι εκλεγμένο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Κυρίως δε να εκπροσωπεί τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποτρέψει τη σήψη και δυσωδία που αναδύει τα τελευταία χρόνια η Ένωση. Να ζωντανέψουμε το Ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο όσοι με ανιδιοτέλεια το υπηρετούμε. Να διώξουμε εκείνους που το απαξίωσαν και το χρησιμοποιούν για δικά τους προσωπικά οφέλη.

Αυτό θέλουν τα Σωματεία, αυτό θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κατακτήσουμε!

Τέλος, καλούμε την απερχόμενη διοίκηση, τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του (γιατί η ευθύνη βαραίνει κι αυτούς) να πάρουν θέση απέναντι στο νομικό και πρωτίστως ΗΘΙΚΟ θέμα που δημιούργησαν, αναβάλλοντας τις εκλογές. Έστω και την τελευταία στιγμή να βάλουν πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Παναγιώτης Τάγκαλος

Υποψήφιος πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας