Το θέμα των ανανεώσεων σε σημαντικό βαθμό έχει κλείσει και ο Ιωνικός φουλάρει και μεταγραφικά. Υπάρχουν περιπτώσεις που «τρέχουν». Κάποιες έχουν απλώς προταθεί, άλλες αρέσουν ή έχουν προχωρήσει κιόλας.

Στόχος είναι μέχρι την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν, να έχει διαμορφωθεί ως έναν βαθμό το ρόστερ. Οι βάσεις μπήκαν πέρυσι και αυτό που θέλουν στη Νίκαια είναι να γίνουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες ώστε να προοδεύει διαρκώς το κλαμπ.  Ούτως ή άλλως, η ανοδική πορεία που είχε τα τελευταία χρόνια ο Ιωνικός μιλάει από μόνη της για τη διάθεση που υπάρχει, το πλάνο και την αποφασιστικότητα για βελτίωση.

Οι θέσεις στις οποίες θα ψαχτεί ο Ιωνικός είναι λίγο-πολύ γνωστές. Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο σύνθετα τα πράγματα γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει το κομμάτι των ανανεώσεων. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Λένις. Εάν πειστεί και παραμείνει, θα χρειαστεί μόνο ένας ενδεκαδάτος winger, αλλιώς θα πρέπει να αποκτηθούν δύο.

Για το αριστερό άκρο της άμυνας ο Γιώργος Σερβιλάκης παραμένει σε περίοπτη θέση, ενώ μία ακόμη λύση εντός συνόρων που εξετάζεται είναι ο Φαμπιάν Αντούνες. Ο τελευταίος έχει δεχτεί πρόταση ανανέωσης από τον Παναιτωλικό, αλλά συμφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλλον ψάχνεται για κάτι άλλο.

Ο Ιωνικός παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα ο Γάλλος έδειξε καλά στοιχεία και το κυριότερο είναι πως μπορεί να αγωνιστεί σε περισσότερες από μία θέσεις. Αυτό είναι κάτι που γενικά ψάχνουν στη Νίκαια. Παίκτες, δηλαδή, που θα μπορούν να δώσουν αρκετές λύσεις. Φέτος αγωνίστηκε σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και είχε μία ασίστ.