Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών, οι οποίες, όπως ανέφερε, «μας γεμίζουν με περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού».

«Οι σημαντικές επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών είναι αποτέλεσμα σκληρής προσωπικής δουλειάς, επιμονής και αποφασιστικότητας, μέσα στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία τρία χρόνια», τόνισε. Παράλληλα, συνεχάρη τους προπονητές και τις οικογένειες των αθλητών και των αθλητριών, ενώ κλείνοντας επεσήμανε πως «ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχιστεί απόψε ο “ο χορός των μεταλλίων” με την πρωταθλήτρια μας στο άλμα επί κοντώ,  Κατερίνα Στεφανίδη».

 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

 

«Τα χρυσά μετάλλια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ βάδην, του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος με ρεκόρ αγώνων 8,52, του Αντώνη Παπακωνσταντίνου στην κωπηλασία,  στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου και του Απόστολου Χρήστου στην κολύμβηση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης, μας γεμίζουν με περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Οι σημαντικές επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών είναι αποτέλεσμα σκληρής προσωπικής δουλειάς, επιμονής και αποφασιστικότητας, μέσα στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία τρία χρόνια.

Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια και τον θαυμασμό μας στους χρυσούς πρωταθλητές μας αλλά και σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση στίβου.

Εκφράζουμε τέλος τα συγχαρητήρια και τον σεβασμό μας προς τους προπονητές και τις οικογένειες των πρωταθλητών μας, που με κόπους και θυσίες στήριξαν τον δύσκολο και πολλές φορές μοναχικό αγώνα τους προς την επιτυχία.

Ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχιστεί απόψε ο «ο χορός των μεταλλίων» με την πρωταθλήτρια μας στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη!»