Η ΕΠΟ από το περασμένο καλοκαίρι έχει καταστρώσει πλάνο τριετίας στη Γ’ Εθνική, μετά από την οδηγία της UEFA για μείωση ομάδων και ομίλων. Γι’ αυτό και στην τριετή προκήρυξη που δημοσιεύτηκε πέρυσι το καλοκαίρι, προβλέπεται πως από τη νέα σεζόν η κατηγορία θα έχει 72 ομάδες και 4 ομίλους.

Βέβαια, ο υπολογισμός των ομάδων της ΕΠΟ έγινε πριν την προκήρυξη της Super League 2, όπου αποφασίστηκε ότι θα υποβιβαστούν 8 ομάδες στη Γ’ Εθνική, με αποτέλεσμα να αυξήθηκε προσωρινά ο αριθμός κατά 4 ομάδες, και έφτασαν τις 76. Λέμε προσωρινά γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή 3 ομάδες δήλωσαν αδυναμία να κατέβουν (Εθνικός Σοχού Δήμητρα Ευξεινούπολης και Αμβρυσέας Διστόμου)

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πρώτη αποκρυπτογράφηση των ομάδων και ποιες μπορεί να «στριμωχτούν» στους 2 πρώτους ομίλους με βάση και αυτό που ίσχυαν πέρσι και πρόπερσι (στην «λειψή» χρονιά» και ξεκινώντας από τα ανατολικά και κινούμενοι δυτικά και νότια).

Από εκεί και μετά τη θέση της Θύελλας Σαρακηνών θα πάρει στα γήπεδα ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου έχοντας στα χαρτιά το ΑΦΜ της πρώτης και του Αστέρα Τριποτάμου η Νάουσα. Πλέον με 73 ομάδες μέχρι στιγμής και ένα λογικό υπολογισμό πάμε σε 3 18αρηδες και 1 19αρη όμιλο.

Δεν φανταζόμαστε να γίνουν κάποιοι όμιλοι με 19 ή 20 ομάδες και κάποιος ή κάποιοι με πιο λίγες αλλά Ελλάδα είμαστε όλα γίνονται. Επίσης η Ξάνθη υπάρχει περίπτωση να δηλώσει στην Γ΄ και να έχουμε και μια ομάδα επιπλέον αν και αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή δείχνει μακρινό όνειρο.

Επίσης να τονίσουμε πως δεν υπολογίζουμε την Κοζάνη και υπολογίζουμε κανονικά τον Πανδραμαΐκό. Τελική ίσως εικόνα έχουμε όταν ολοκληρωθούν και οι όμιλοι της SL 2 αφού υπάρχει περίπτωση να ανέβουν όλες οι ομάδες που πήραν μέρος στα μπαράζ ανόδου.

Έχουμε λοιπόν και λέμε :

Πιθανοί για τον 1ο όμιλο

ΕΠΣ Θράκης 1 (Πανθρακικός) ΕΠΣ Ξάνθης 1 ή 2  (Άρης Αβάτου, Ξάνθη (;)) ΕΠΣ Καβάλας 2 (Καβάλα, Βύρων Καβάλας) ΕΠΣ Δράμας 2 (Πανδραμαϊκός, Δόξα Δράμας) ΕΠΣ Σερρών 1 (Απόλλων Παραλιμνίου) ΕΠΣ Μακεδονίας 4 (Θερμαϊκός Θέρμης, Ποσειδών Μηχανιώνας, Καμπανιακός, Κεραυνός Αγγελοχωρίου) ΕΠΣ Χαλκιδικής 1 (ΑΟ Χανιώτης) ΕΠΣ Πιερίας 3 (Πιερικός, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Σβορώνος) ΕΠΣ Πέλλας 1: (Εδεσσαϊκός) ΕΠΣ Ημαθίας 1 (Νάουσα)   Σύνολο: 17 ή 18   Εδώ «κολλάει εύκολα και η ΕΠΣ Κοζάνης και «πιάνουμε» το μαγικό 19 εκτός και αν η συμμετοχή της Ξάνθης «κλειδώσει» τον πρώτο 18αρη όμιλο.

Πιθανοί για τον 2ο όμιλο (18)

ΕΠΣ Κοζάνης 2 (ΑΕΠ Ποντίων, Μακεδονικός Φούφα) ΕΠΣ Καστοριάς 1 (Καστοριά 1980) ΕΠΣ Λάρισας 3 (Ηρακλής Λάρισας, Ελασσόνα, Δωτιέας Αγιάς) ΕΠΣ Μαγνησίας 1 (Ολυμπιακός Βόλου) ΕΠΣ Τρικάλων 3 (Τρίκαλα, Φήκη, Διγενής Νεοχωρίου) ΕΠΣ Άρτας 1 (Καραϊσκάκης) ΕΠΣ Κέρκυρας 2 (Αστέρας Πετριτή, Λευκίμμη ) ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας 3 (Αχέρων Καναλακίου, Απόλλων Πάργας, Τηλυκράτης) ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας 2 (Ναυπακτιακός Αστέρας, Παναγρινιακός)   Αν τώρα φύγουν οι 2 ομάδες της Κοζάνης θα αναζητηθούν 2 ακόμα ομάδες αλλά επειδή οι κοντινοί νομοί με Θεσσαλία Ευρυτανία και Φθιώτιδα δεν έχουν εκπρόσωπο όπως και η Φωκίδα υπάρχει περίπτωση να «φτάσουμε» Βοιωτία και στον Α.Ο. Υπάτου να γίνουν 17 και ίσως η Πάτρα από την ΕΠΣ Αχαΐας να γίνουν 18.

Αυτά είναι σενάρια φυσικά και σκέψεις δικές μας που όμως πιστεύουμε πως αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την μορφή των ομίλων.

Πηγή: e-ptolemeos.gr