Η πλευρά της ΕΠΟ «απάντησε» προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έριξε την Παρασκευή (16/9) την ευθύνη στην ομοσπονδία για τον αποκλεισμό των ομάδων από τους αγώνες λόγω του Μητρώου της ΓΓΑ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει νόημα για συζητήσεις με το υφυπουργείο, από τη στιγμή «…που δεν δέχεται την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ως μόνη προϋπόθεση για να αγωνίζονται τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά προσθέτει και το Μητρώο».

Αναλυτικά η επίσημη τοποθέτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η απάντηση της ΕΠΟ:

«Η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν αφορούσε το “Μητρώο”, αλλά την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Αφού, όμως, το υφυπουργείο δεν δέχεται την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ως μόνη προϋπόθεση για να αγωνίζονται τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά προσθέτει και το Μητρώο, τι νόημα έχει η περαιτέρω συζήτηση;

Όσον αφορά τέλος τον αριθμό των Σωματείων που έχουν “εισέλθει” στο Μητρώο, είναι και αυτός άνευ νοήματος, αφού προφανές είναι ότι τα Σωματεία “εισέρχονται” στο Μητρώο λόγω των κυρώσεων του νόμου, όχι από δική τους πρόθεση. Δεν είναι αυτή η βούλησή τους. Το ποδόσφαιρο αγαπούν, όχι το Μητρώο».