Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξαπέλυσε επίθεση προς την ΕΠΟ μιλώντας στη Βουλή και η Ομοσπονδία σήκωσε το γάντι και απάντησε.

Με ανακοίνωσή της την Τετάρτη (12/10) ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει πίσω στις θέσεις της και κάλεσε την Πολιτεία να αλλάξει στάση προκειμένου να μπορέσουν όλα τα Σωματεία φέτος να αγωνιστούν κανονικά. Το σημαντικό είναι ότι παραμονές της ψήφισης για το Μητρώο, η ΕΠΟ ζήτησε παράταση έως τις 30 Ιουνίου του 2023. Η νομοθετκή ρύθμιση είναι προγραμματισμένο να τεθεί προς ψηφοφορία την Πέμπτη (13/10).

Η ανακοίνωση: «Σχετικά με την επικείμενη ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για το Μητρώο, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, διευκρινίζονται τα εξής:

H ΕΠΟ ουδέποτε θα αποδεχθεί το Μητρώο, επειδή το Μητρώο είναι αντίθετο στην Ολιστική Μελέτη, το Καταστατικό της ΕΠΟ και τα Καταστατικά της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Ωστόσο, τα σωματεία θέλουν να παίξουν, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν, οι Ακαδημίες, με δεκάδες χιλιάδες παιδιά, θέλουν να παίξουν.

Η ΕΠΟ δεν μπορεί να αγνοήσει την επιθυμία τους.

Για τον λόγο αυτό καλούμε την κυβέρνηση να δεχθεί, μέχρι τις 30/06/2023, να ενταχθούν στο Μητρώο, άρα να αγωνίζονται και όσα Σωματεία από σήμερα και μετά υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.

Καλούμε, δηλαδή, την κυβέρνηση να δεχθεί ότι τα Σωματεία εκείνα που δεν έχουν σήμερα Ειδική Αθλητική Αναγνώριση εντάσσονται από τώρα στο Μητρώο υποβάλλοντας τα απαιτούμενα έγγραφα για την απόκτηση της Αναγνώρισης αυτής.

Με τον τρόπο αυτό όλα ανεξαιρέτως τα Σωματεία θα δυνηθούν να αγωνισθούν εφέτος».