ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

https://agrinio24.gr/

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας πήρε η Α.Ε. Αγίου Δημητρίου το απόγευμα του Σαββάτου απέναντι στον Ατρόμητο Αντιρρίου, σε ένα μάτς που τα είχε όλα. Τέσσερα γκόλ, παράταση και την γηπεδούχο ομάδα να παίρνει τη πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι χάρη σε δύο αποκρούσεις του Στράτου Κουτρούμπα.

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκόρ στο 10ο λεπτό και συγκεκριμένα ο Μαστροκώστας κάνει κοντρόλ με το στήθος μέσα στην περιοχή, ο Παπαγεωργίου τον γκρεμίζει με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Το εκτελεί ο Αλεξόπουλος και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουτρούμπα.

 

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και οι προσπάθειες καρποφόρησαν γρήγορα καθώς στο 23ο λεπτό μετά απο σέντρα απο δεξιά του Τηγανίτα ο Τσεκούρας στην πορεία της μπάλα με προβολή την στέλνει στα δίχτυα για το 1-1. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξαν αξιόλογες φάσεις μπροστα στις δύο εστίες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να έχουν δύο άστοχα σούτ με τον Τσεκούρα ενώ η αντίδραση των φιλοξενούμενων έρχεται στο 60′ με το πλασέ του Κατσικα να φεύγει άουτ και στο 62′ μετά απο σέντρα του Κάκκου ο Αλεξόπουλος επίσης πλασάρει άουτ.

Στο 64′ η ομάδα του Αγρινίου παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο σκόρ, όταν σε σέντρα του Πριόβολου ο Σώζος με κεφαλιά απο κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ζυγουρίτσα.

Στο 70ο λεπτό ο Πριόβολος στην προσπάθειά του να μπεί στην περιοχή βρίσκεται στο έδαφος με την Ένωση να ζητάει πέναλτι, ενώ στο 72′ ο Ευθυμιόπουλος με εκτέλεση φάουλ στέλνει την μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση για την ισοφάριση και το κατάφεραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε γέμισμα του Ευθυμιόπουλου η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Σώζου και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε και πάλι εύστοχα ο Αλεξόπουλος στέλνοντας το μάτς στην παράταση.

Στην παράταση η κόπωση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων ήταν εμφανής, καθώς δεν έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, παρόλα αυτά η Ένωση είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 107′ καθώς Ηλίας Κοκώνης και Τσεκούρας μετά απο συνεχόμενες κόντρες απέτυχαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ζυγουρίτσα με το σκόρ να παραμένει μέχρι την λήξη της παράτασης στο 2-2.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1) Κάκκος απέκρουσε ο Κουτρούμπας
2) Κ.Κοκώνης Γκόλ 3-2
3) Μανδέλος Γκόλ 3-3
4) Σώζος Γκόλ 4-3
5) Ζαχαρόπουλος Απόκρουση και δοκάρι
6) Πριόβολος 5-3
7) Αλεξόπουλος Γκόλ 5-4
8) Hysenaj Γκόλ 6-4

Συνθέσεις ομάδων:

Α.Ε. Αγίου Δημητρίου (Γιώργος Γιάκος): Κουτρούμπας, Τηγανίτας, Γιωτόπουλος (46′ Μπαμπάτσικος(67′ Κοκώνης Η.)) , Ρόκκος, Παπαγεωργίου, Κωστόπουλος, Πριόβολος, Hysenaj, Τσεκούρας, Σώζος, Κ.Κοκώνης

Ατρόμητος Αντιρρίου (Περικλής Παπαποστόλου): Ζυγουρίτσας, Παναγιωτόπουλος, Κάκκος, Πατογιάννης, Αμπντέλ Σαλάμ, Ζαχαρόπουλος, Ευθυμιόπουλος, Ρουμπάτης (78′ Αθανασόπουλος), Αλεξόπουλος, Παπαποστόλου (15′ λ.τ. Κατσικας), Μαστροκώστας (85′ Μανδέλος).

Βίντεο με την διαδικασία των πέναλτι: