ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

Μεγάλη νίκη του Άρη Λεπενούς το απόγευμα του Σαββάτου απέναντι στον Αμβρακικό Λουτρού για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας την ΕΠΣ Αιτωλ/νίας. Με την νίκη αυτή η ομάδα της Λεπενούς ανέβηκε στην 2η θέση όπου και ισοβαθμεί με τον Άρη Αιτωλικού. Ο αγώνας σημαδεύτηκε απο τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού ποδοσφαιριστή του Αμβρακικού, Χάρη Τρουμπούκη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά καλά με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στους γηπεδούχους όταν στο 12ο λεπτό σε ατομική προσπάθεια και σέντρα του Τσιούνη απο δεξιά η μπάλα φτάνει στον Σ. Θώδη που κάνει το σούτ μέσα απο την περιοχή πάνω απο το δοκάρι του Ζέρβα. Δύο λεπτά αργότερα ο Θανάσης Καμμένος με ατομική προσπάθεια και σούτ δεν νικάει τον Γεωργίου που μπλοκάρει την μπάλα. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες επηρεασμένες απο τον τραυματισμό του άτυχου ποδοσφαιριστή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου χωρίς να σημειωθεί κάποια επικίνδυνη στιγμή μπροστά στις δύο εστίες.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς, με τον Αμβρακικό να δημιουργεί την μια φάση μετά την άλλη, τον Γεωργίου να κατεβάζει ρολά, και τον Άρη κόντρα στη ροή να βρίσκει γκόλ στο 74′ με τον νεοεισελθόντα Βασίλη Δήμο και να καταφέρνει να το διατηρήσει μεχρι το τέλος

Στο 50′ μετά απο σέντρα του Παγώνη ο Σ. Κοκώνης πιάνει κεφαλιά από καλή θέση άουτ, και στο 52′ ο Αριστόπουλος με νέα κεφαλιά στέλνει ξανά την μπάλα άουτ.

Στο 55′ ο Κοσμάς με εντυπωσιακή προσπάθεια απο δεξιά μπαίνει στην περιοχή και κάνει το σούτ, η μπάλα κοντράρει σε σώματα και καταλήγει δίπλα απο το δοκάρι κόρνερ.

Στο 60΄ ο Σ. Κοκώνης κλέβει την μπάλα απο τον Μουρτζιάπη και κάνει το σούτ με τον Γεωργίου να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ, και στο 67′ νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Γεωργίου σε κεφαλιά του Σ. Κοκώνη.

Στο 74′ μετά απο κόρνερ του Α. Θώδη ο Δήμος με πλασέ απο κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 85′ ο Γεωργίου διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Αριστόπουλου.

Διαιτητής: Προβίδας – Βοηθοί: Τάκος, Μπουκουβάλας.

Συνθέσεις:

Άρης Λεπενούς (Τάσος Σπαής, Μόρις Τσίβιτς): Γεωργίου, Μουρτζιάπης, Προδρομίτης (65′ Δήμος), Π. Τζαμαλής, Βαμβακάς, Σ. Θώδης, Βασιλάρης, Γ. Τζαμαλής, Κοσμάς, Γ. Θώδης (77′ Πετανίτης), Τσιούνης (90+ Πιστιόλης).

Αμβρακικός Λουτρού (Νίκος Μιμηγιάννης): Ζέρβας, Μπαλάφας, Κληρονόμος, Ε. Κοκώνης, Αριστόπουλος, Τρουμπούκης (23′ λ.τ. Τάτσης), Παγώνης, Καμζέλας, Σ. Κοκώνης, Καμμένος, Τσουγκρής (87′ Γιώτης).

Πηγή: agrinio24.gr