ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

https://agrinio24.gr/

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλων Δοκιμίου στο γήπεδο των Οχθίων, απέναντι στον Άρη Λεπενούς, το απόγευμα του Σαββάτου για την 7η αγωνιστική της Α΄κατηγορίας ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Με την νίκη αυτή η ομάδα του Δοκιμίου ανέβηκε στην 6η θέση με 9 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Τάσου Σπαή έπεσε στην 3η θέση της βαθμολογίας και απομακρύνθηκε 6 βαθμούς απο την κορυφή.

Οι δύο ομάδες είχαν απο ένα ημίχρονο με την ομάδα του Θόδωρου Λαυράνου στηριζόμενη στην εμπειρία, και κόντρα στην ροή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, να καταφέρνει να πάει στην ανάπαυλα με το σκόρ υπέρ της, χάρη στο γκόλ του Αποστόλη Κορομηλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Με γκόλ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για τους Δοκιμιώτες και πάλι με τον Αποστόλη Κορομηλά στο 53ο λεπτό για να μειώσουν οι γηπεδούχοι δύο λεπτά αργότερα και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βασιλάρη. Στο 65′ ο Γεωργιάδης σε κενή εστία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-3. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και αν ήταν πιο προσεκτικοί μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκόρ, ενώ για τους γηπεδούχους η κυριότερη φάση καταγράφηκε στο 88′, όταν σέντρα σούτ του Στέλιου Θώδη κατέληξε στο δεξι δοκάρι του Δαράβαλη.

Κυριότερες φάσεις και γκόλ:

12′ Σούτ του Μακρή απο καλή θέση κοντράρει σε σώματα και καταλήγει κόρνερ
25′ Σούτ του Φώτη Κορομηλά μπλοκάρει ο Γεωργίου
37′ Ασθενής απόκρουση του Δαράβαλη σε σέντρα του Κοσμά απο αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Δήμο που σε κενό τέρμα δεν πιάνει καλά την κεφαλιά, η μπάλα όμως στρώνεται στον Μουρτζιάπη που κάνει το δυνατό σούτ μέσα απο την περιοχή με τον Α. Κορομηλά να βάζει την κόντρα και να την στέλνει κόρνερ.
40′ Ο Σ. Θώδης απο δεξιά κλέβει την μπάλα απο τον Τσόλκα, μπαίνει στην περιοχή και προσπαθεί να περάσει παράλληλη σέντρα στον ξεμαρκάριστο Π. Θώδη, αλλά με δύσκολη προβολή ο Δαλαγιώργος προλαβαίνει και διώχνει σε κόρνερ.
45′ Γκόλ 0-1: Δυνατό σούτ του προωθημένου Αποστόλη Κορομηλά η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του Γεωργίου.
47′ Αντεπίθεση με τον Νταλαπέρα που κάνει στο σούτ και μπλοκάρει ο Γεωργίου.
51′ Γκόλ 0-2: Νέα αντεπίθεση απο δεξιά με τον Νταλαπέρα που βγάζει συρτή σέντρα και ο επερχόμενος Αποστόλης Κορομηλάς με διαγώνιο σούτ δίνει προβάδισμα δύο γκόλ στην ομάδα του.
53′ Γκόλ 1-2: Ο Π. Θώδης βρίσκεται στο έδαφος μετά απο μαρκάρισμα του Τσακανίκα και ο διαιτητής δίνει πέναλτι, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων. Το εκτελεί εύστοχα ο Βασιλάρης, μειώνοντας το σκόρ.
59′ Ο Κοτρότσος κερδίζει τις κόντρες και φεύγει μόνος του στην αντεπίθεση μπαίνει στην περιοχή και κάνει το σούτ με τον Γεωργίου να αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνεται απο τους αμυντικούς.
65′ Γκόλ 1-3: Ο Αγγέλης πιέζει τον Γεωργίου που στην προσπάθειά του να απομακρύνει στέλνει την μπάλα επάνω του, αυτή στρώνεται στον Γεωργιάδη που σε κενή εστία δεν δυσκολεύεται να την στείλει στα δίχτυα.
77′ Συρτό σούτ του Σ. Θώδη απο καλή θέση καταλήγει άουτ.
83′ Καλό σούτ του Φώτη Κορομηλά καταλήγει άουτ
88′ Ο Στέλιος Θώδης απο δεξιά επιχειρεί σέντρα σούτ με την μπάλα να καταλήγει στο απέναντι κάθετο δοκάρι του Δαράβαλη και να απομακρύνεται απο τους αμυντικούς.

Διαιτητής: Προβίδας – Βοηθοί: Ξύστρας, Ροκοπάνος.

Συνθέσεις:

Άρης Λεπενούς (Τάσος Σπαής – Μόρις Τσίβιτς): Γεωργίου, Μουρτζιάπης, Προδρομίτης, Π. Τζαμαλής, Βαμβακάς (87′ Π. Κοσμάς), Σ. Θώδης, Βασιλάρης(70′ Ράπτης), Ε. Τζαμαλής(70′ Μπουμπούλης), Δήμος, Π-Α. Θώδης(70′ Πιστιόλης), Χ. Κοσμάς.

Απόλλων Δοκιμίου (Θόδωρος Λαυράνος): Δαράβαλης, Τσακανίκας, Κοτρότσος(89′ Β. Μακρής), Τσόλκας(70′ Μυλωνάς), Π. Μακρής, Δαλαγιώργος, Α. Κορομηλάς, Φ. Κορομηλάς, Αγγέλης (89′ Γαλαζούλας), Γεωργιάδης, Νταλαπέρας(85′ Τσάκνης)