Με 3-0 νίκησε η ΑΕ Αγίου Δημητρίου τον Όμηρο Νεοχωρίου στο εξ΄αναβολής αγώνα για το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣΑ

Η ενημέρωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Η ομάδα μας επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Ομήρου Νεοχωρίου στο βοηθητικό του ΔΑΚ Αγρινίου με 3-0, ανεβαίνοντας στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στους 10 βαθμούς.
Ήταν η πρώτη νίκη στην έδρα μας στο φετινό πρωτάθλημα και η τρίτη συνολικά έπειτα από τις πρώτες 7 αγωνιστικές. Η ομάδα μας με αυτό τον τρόπο έκλεισε ιδανικά το 2022.
Η Ένωση από την αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας την πρώτη της καλή στιγμή με σουτ του Σώζου στο 7′ . Η μεγαλύτερη στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 31ο λεπτό, με τον Τσεκούρα από πολύ κοντά χωρίς μαρκάρισμα, με κεφάλια ψαράκι, να στέλνει τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα Καρατζογιάννη. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν αρκετές φορές μπροστά από την εστία του Κουτρούμπα με αξιώσεις χάνοντας καλές στιγμές με Γιαβρούτα, Τσιφοπανόπουλο και Κόκκαλη στο 33′ , στο 36′ και στο 39′ αντίστοιχα. Το γκολ για την Ένωση ήρθε στο 34ο λεπτό με ωραίο σουτ εντός περιοχής του Πριόβολου, έπειτα από πολύ καλή και ορθολογική ανάπτυξη από τα αριστερά. Το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, δυναμικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες με φάσεις εκατέρωθεν. Ο Αλπέντζος είχε τη μεγαλύτερη με πλασέ στο 51′ και επέμβαση του Καρατζογιάννη, ενώ ο Κουτρούμπας εκτινάχθηκε σε σουτ εκτός περιοχής του Γιαβρούτα στο 55′. Στο 75ο λεπτό ο Σώζος έπειτα από φάουλ του Κ. Κοκώνη και αδράνεια των αμυντικών του Ομήρου, σχεδόν μόνος του από τη μικρή περιοχή, με πλασέ σημείωσε το 2-0. Στο 79ο λεπτό, έπειτα από νέα στημένη μπάλα από τον Κοκώνη, ο Τσεκούρας έπειτα από άστοχη έξοδο του Καρατζογιάννη, σχεδόν σε κενό τέρμα με πλασέ σημείωσε το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και τον Γιώργο Γιάκο για την εμφάνιση και τη νίκη. Αξίζουν ωστόσο συγχαρητήρια και στον Όμηρο Νεοχωρίου, στον Χρήστο Ζαπάντη και τους παίκτες της ομάδας για την ανταγωνιστικότητα που έδειξαν για 75 λεπτά και παρά τα πολλά προβλήματα και την κακή βαθμολογική συγκομιδή, έβγαλαν τρομερό πάθος και διεκδίκησαν το θετικό αποτέλεσμα μέχρι εκεί που μπορούσαν.
Επίσης, ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά σε δύο άτυχα παιδιά του Ομήρου, τον 16χρονο Δημήτρη Τσώνη ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών προχθές στη προπόνηση, όπως και στον Ηλία Περαρή ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση του Ομήρου, είχε έναν πολύ άσχημο τραυματισμό στα γεννητικά όργανα, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο προπονητής Χρήστος Ζαπάντης στην τηλεόραση του Αχελώου μετά το τέλος του ματς. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά!!
Την επόμενη αγωνιστική, με το νέο έτος, η ομάδα μας αντιμετωπίζει ξανά στο βοηθητικό του ΔΑΚ Αγρινίου τον Άρη Λεπενούς.
Α.Π.Σ. ” Ένωση Αγίου Δημητρίου Αγρινίου” (Γιώργος Γιάκος):
Κουτρούμπας, Τηγανίτας, Πανταζή (86′ Μπαμπάτσικος) , Ρόκκος, Κωστόπουλος , Αλπέντζος, Κ. Κοκώνης, Πριόβολος, Τσεκούρας, Σώζος, Σπυριλιώτης (86′ Γιωτόπουλος)
Όμηρος Νεοχωρίου (Χρήστος Ζαπάντης):
Καρατζογιάννης, Παπαηλιού (68′ Παρμάκης), Μπαρμπαρούσης, Κωνσταντίνου, Τσιφοπανόπουλος (82′ Ιωάννου) , Κόκκαλης, Παναγιωτόπουλος, Ξάνθης, Γιαβρούτας, Τρικαλινός Γερ. (77′ Γ. Τρικαλινός), Κρανιάς